P.S. u Laganini

Božić je tu, a novčanici prazni? Ideje za božićne poklone koji vas neće otjerati u bankrot

Znamo da su studenti vječito bez novaca. Zato im trebaju jeftinije opcije božićnih poklona koji predstavljaju mali znak pažnje.

2. prosinca 2022 11:16
Božićni pokloni

Božićni pokloni Foto: Eugene Zhyvchik via Unsplash

Studenti često nisu u prilici kupovati skupocjene poklone, bez obzira na to jesu li u pitanju rođendan, Božić ili neki drugi blagdan povodom kojega nekoga žele darivati.

Ove godine, situacije je vjerojatno još i gora zbog inflacije i izrazito visokog rasta cijena svih proizvoda. Ovo znači da će studenti morati pronaći alternativu skupim poklonima ukoliko žele usrećiti nekoga za Božić i pritom uštedjeti, a mi ćemo vam u tome pomoći.

Nekada ti je dovoljno svega nekoliko kuna da kupiš dobar poklon. Osobe s kojima ste bliski, cijenit će i najmanju sitnicu, bez obzira na to što u pitanju nije nešto skupo. Prije svega, uvijek se morate zapitati ili što ta osoba voli ili što toj osobi treba.

U takvim situacijama ne možete pogriješiti, a dovoljno je kupiti i samo tu jednu stvar koja može zamijeniti još pet drugih, nepotrebnih.

Mirisne svijeće ili tople čarape

Kada su u pitanju djevojke koje vole Božić, njima obavezno moraš kupiti mirisne svijeće, štapiće ili mirisni vosak. S obzirom na predblagdansko razdoblje, ovime ne možeš pogriješiti jer daju dodatnu atmosferu Božića, a oni koji ga vole, to će sigurno i znati.

Umotani božićni dar. Umotani božićni dar. Foto: Breaking The Walls via Shutterstock

Još jedan poklon koji je koristan i cjenovno prihvatljiv jesu čarape. Iako ih mnogi ne vole, jer se one najčešće i poklanjaju za Božić, to je način kako možeš uštedjeti. Čarape su poprilično jeftine u odnosu na sve drugo, a bez obzira na to hoće li se nekome svidjeti ili ne, nosit će ih jer su korisne, a ti ćeš uštedjeti.

Tramvajske karte za „švercere“

Jedan od podcijenjenih poklona su tramvajske karte. Njih se nitko ne sjeti, a mogu biti dio poklona uz još neku sitnicu. U Zagrebu jedna karta košta samo 4 kune pa ih možeš kupiti i više od samo jedne.

Svakako će biti korisne, pogotovo za one studente koji odbijaju plaćati mjesečni pokaz i riskiraju plaćanje kazne jer nemaju kartu.

Za dečke – poklon paketi

Kod biranja poklona za dečke, situacija je malo teža. Oni, većinom, nemaju nešto što žele ili što im se sviđa, a ako i imaju, ti pokloni su poprilično skupi i definitivno ne odgovaraju studentskom budžetu.

No, postoji osnovna, ali i dobra opcija za kupovanje muških poklona, a to su poklon paketi unutar kojih se većinom nalaze šamponi, vodica poslije brijanja, pjena za brijanje, toaletna voda i slično. Ti poklon paketi su isplativi jer cijena jednog je manja od svakog tog proizvoda koji bi se inače pojedinačno kupio.

Za pušače samo jednostavno

Za pušače postoji više opcija, uključujući i dečke, ali i djevojke. Svaki pušač bit će zadovoljan ako im kupite kutiju cigareta.

No, za malo veću maštovitost, uvijek možeš kupiti i zanimljive upaljače, poput brenera, koji se naknadno mogu puniti plinom. Sve to te može koštati maksimalno 30-ak kuna, što je definitivno dobra vijest za tvoj novčanik!

Šalice ili božićni ukrasi

Sa šalicama gotovo nitko ne može pogriješiti. Danas je zaista veliki izbor dizajna, poruka, boja, volumena pa čak i oblika stoga možete „pogoditi u sridu” kad je personalizacija u pitanju. Osim toga, širok je i raspon cijenabira, što znači da možeš kupiti šalicu za 50, ali i manje kuna jer se nalaze u gotovo svim dućanima.

Za prave ljubitelje Božića, nikako ne možeš pogriješiti ako su u pitanju božićni ukrasi, nakit ili svjetleće lampice. Božićni ukrasi većinom nisu skupi, osim ako ne biraš ipak one kvalitetnije, ali studentima većinom kvaliteta nije bitna.

Dar za Božić. Dar za Božić. Foto: Di Studio via Shutterstock

Zato je upravo to dobar izbor, pogotovo ako ih kupuješ nekome tko živi u domu pa si uz njih može stvoriti blagdanski ugođaj, iako nije kod kuće.

Travel size proizvodi

Naposljetku, pojedine trgovine poput DM-a ili Mullera su prepune raznih artikala u manjem pakiranju. Od krema, šampona, losiona i mnogih drugih. Njihove cijene su zaista niske, baš zato jer su u travel size izdanju, pa ako želiš kupiti više toga, a da ne potrošiš cijelo bogatstvo, uvijek možeš složiti paket tih manjih proizvoda!

Sve ove ideje su poprilično povoljne u realizaciji. Oni koji zaista i zaslužuju taj poklon biti će zahvalni na svakoj sitnici, pa makar je u pitanju i jedna obična čokoladica. Ti na taj način štediš, možda nešto ostane i za tebe, a ipak svakome kupiš barem neku „sitnicu“.

Još vijesti