M. P. u Laganini

Je li ovo moguće? Fanovi Taylor Swift skakanjem na koncertu izazvali potres

Snimke su preplavile društvene mreže.

1. kolovoza 2023 14:01
Apsolutna teen ikona

Apsolutna teen ikona Foto: Brian Friedman/Shutterstock

Poznata pjevačica Taylor Swift je započela svoju turneju koja obuhvaća 26 stadiona diljem Europe. Snimke s turneje „The Eras Tour“ su preplavile društvene mreže, a fanovi definitivno ne skrivaju oduševljenje.

Nastup u Lumen Fieldu u Seattleu koji se održao 22. i 23. srpnja je ostavio trag na seizmografskim zapisima. Seizmologinja Jackie Caplan-Auerbach rekla je za medije da je aktivnost koju su izazvali obožavatelji na koncertima bila ekvivalentna potresu magnitude 2.3, a nadmašili su čak i legendarni Beast Quake navijača Seattle Seahawksa iz 2011. godine.

Popularna američka pjevačica je privukla mnoštvo svojih fanova na stadion, a broj ljudi na koncertu je premašio stadionski rekord od 70 tisuća posjetitelja. Taj rekord je postavljen od strane benda U2 održan 2011. godine, a njezina turneja je jedna od najskupljih ikad i procijenjena je na preko 100 milijuna dolara.

Ovo nije prvi puta da su koncerti proizveli seizmičku aktivnost, a sličan fenomen je zabilježen na koncertu Foo Fightersa u Novom Zelandu, stoji na chill.hr.

 

Još vijesti