P.S. u Laganini

Kako se prijaviti za volontiranje u Africi? Hrvatica koja je volontirala objasnila cijeli proces

Hrvatica koja je volontirala u Africi podijelila je svoje iskustvo s drugima

19. Siječnja 2024 14:36
Tanzanija, Afrika

Tanzanija, Afrika Foto: Canva

Volontiranje u Africi hvalevrijedna je aktivnost i vjerujemo da bi ju mnogi isprobali da imaju više hrabrosti, ali i informacija o toj aktivnosti. Sara je jedna od tih ljudi koji nisu imali puno informacija o ovom pothvatu, ali ih je odlučila otkriti sama.

Naime, na svojem TikTok profilu objavljuje videa s njezine avanture volontiranja u Africi, a objavila je i video s nekoliko bitnih informacija vezanih uz prijavu za volontiranje. Ona je istraživanjem o volontiranju došla do informacija koja na međunarodnoj razini spaja volontere i njihove „hosotove“ kod kojih će živjeti tijekom volontiranja.

Tako je Sara i našla svojeg hosta, preko te organizacije, kao i smještaj te državu u kojoj će volontirati. Ono bitno za naglasiti je da ta organizacija naplaćuje godišnju članarinu kao naknadu za svoje usluge, ali to je jedini dio kojeg naplaćuju.

Volontirala svakim radnim danom

Nakon što je Sara odlučila da će volontirati u Tanzaniji, kupila je avionsku kartu, putno zdravstveno osiguranje te se savjetovala s epidemiologom vezano uz cijepljenje, s obzirom na rizičnost zaraznih bolesti u Africi. Nakon dva mjeseca, stigla je u Afriku gdje je radila u školi, svakim radnim danom po 4 do 5 sati.

@sarasbackpack Evo ga, video sa informacijama o volontiranju u Afriku, video je dug, snimam prvi put, i nisam ništa pretjerano uređivala, tako da bare with me🤣 slobodno me ubrzajte neću se ljutit🙋‍♀️ snimat ću još sigurno, i možete mi slobodno postavljat još pitanja a ja ću se trudit odgovorit na sva! 🌞#-#volontiranje #afrika #workaway #soloputovanje ♬ original sound - Sara’s Backpack ✈️🎒

Djecu je podučavala zajedno s drugim volonterima i učiteljima, a kao što govori u TikTok videu, najviše uče jezike i matematiku. Na tim je predmetima i glavni naglasak kada se radi o volontiranju u Africi.

Vjerujemo kako je Sara svojim videima pomogla onima koji su se dvoumili oko volontiranja u Africi, a najavila je i još sadržaja na ovu istu temu, tako da svi zainteresirani, svakako pratite njene objave!
 

Još vijesti