V.F. u Laganini

Iskoristili vrućine na najbolji mogući način: Čuvari nacionalnog parka ispekli kekse u autu

Termometar im se rastopio.

1. kolovoza 2023 15:31
Uspjeli su ispeći keksiće u autu

Uspjeli su ispeći keksiće u autu Foto: zionnps; Instagram/Screenshot

Ljeto je u punoj snazi. Temperature su užasno visoke, toliko da nam je temperatura od 26 stupnjeva Celzijevih pravo osvježenje naspram 34. Svatko ima svoj način kojim se pokušava rashladiti. Neki jednostavno upale klimu, a mi koji nemamo moramo improvizirati. Bilo da se radi o ventilatoru, hladnom tušu, propuhu… Da, čak se ni propuha više ne bojimo. Toliko smo očajni.

Međutim, neki su jednostavno odlučili prihvatiti visoke temperature i iskoristiti ovo nepodnošljivo vrijeme na najbolji mogući način. Tako su rendžeri u Nacionalnom parku Zion u SAD-u ispekli kekse u autu!

Naime u Zionu su temperature u zadnje vrijeme stalno iznad 38 stupnjeva Celzijevih, a u automobilu one mogu doseći i do 93 stupnja Celzijeva.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zion National Park (@zionnps)

 

„Nikada ne ostavljajte životinje ili djecu u automobilu, čak ni na nekoliko minuta. Također predlažemo da hranu ponesete sa sobom umjesto da je ostavite da se topi (ili peče)“, napisali su u objavi na Instagramu.

Da pokažu koliko je zaista vruće, rendžeri su tijesto za kekse rasporedili na pleh i stavili ih u automobil. Uz njih su stavili i termometar koji se u međuvremenu otopio zbog visoke temperature. Napomenuli su da je keksima potrebno između tri i pet sati da se ispeku u automobilu, a oni su koristili smjesu koja je bila sigurna za jelo i prije pečenja.

Još vijesti