P.S. u Laganini

Glumica iz filma „Kad jaganjci utihnu“ kritizira generaciju Z: Tvrdi da ne razumije njihov stav prema poslu

Glumica Jodie Foster otkrila je svoje stavove o generaciji Z, ali i o tome kako im želi pomoći u poslovnom svijetu.

12. Siječnja 2024 16:06
Jodie Foster

Jodie Foster Foto: Denis Makarenko/Shutterstock

Svjetski poznata glumica, Jodie Foster, koja je glumila u iznimno uspješnim filmovima poput „The Silence of the Lambs“, „Inside Man“, „The Mauritanian“ i drugima, iskreno je progovorila o svojim mlađim kolegama koji pripadaju u generaciju Z.

Naime, u intervjuu za The Guardian otkrila je kako joj se ne sviđa stav mlađim generacija, što uključuje i njezine kolege. S obzirom na to da ova glumica iza sebe broji velike i uspješne filmove te uspjehe, želi pomoći mlađim kolegama kako da budu opušteniji, ali i uspješniji u ovom poslu.

No, neki njihovi stavovi za nju su jednostavno neprihvatljivi i teško ih uopće razumije, a navela je i neke od primjera.

„Oni kažu, ne, ne osjećam se dobro danas, doći ću ipak u 10 sati i 30 minuta. Ili ću im u mailovima napisati da im je sve gramatički netočno i nisu li provjerili pravopis? Na što će mi oni odgovoriti: Zašto bi to učinili, nije li to ograničavajuće?“, rekla je Foster za The Guardian.

„Moraju smisliti nešto svoje“

Slavna glumica ima hvalevrijedne namjere i poruke za svoje kolege. Posebno za mlađe glumice kojima želi pokazati kako se snaći u iznimno teškim situacijama i ulogama u kojima se i Jodie našla tijekom njezine glumačke karijere.

Za to je vjerojatno najbolji primjer film „Taxi Driver“ u kojem je preuzela ulogu žrtve seksualnog zlostavljanja.

„Moraju naučiti kako se opustiti, kako ne razmišljati toliko, kako smisliti nešto što će biti njihovo. Mogu im pomoći da to pronađu, što je puno zabavnije nego biti, sa svim pritiskom iza toga, protagonist priče“, dodala je Foster.

Iako želi pomoći, kao što smo već spomenuli, neke nabrojane stvari jednostavno su joj neprihvatljive. No, svojim iskustvom i odgovornošću, Foster će pomoći glumcima generacije Z, a već je i krenula na primjeru mlade 20-godišnje glumice Belle Ramsey, s kojom je inzistirala stupiti u kontakt.
 

Još vijesti