A. I. u Laganini

Najlakši način za guljenje kuhanih jaja: Potrebno vam je 30 sekundi

Jednostavan trik koji će vam olakašati muke

27. veljače 2023 16:09
Kuhano jaje

Kuhano jaje Foto: New Africa/Shutterstock

Kuhana jaja idealno su rješenje za brz i jednostavan doručak, međutim često nam predstavljaju problem vruće ljuska jajeta, a pogotovo kada se nakon kuhanja teško ogule. Društvene mreže su preplavili jednostavni trikovi koji olakšavaju svakodnevne radnje, a jedan od trikova je praktičan postupak guljenja kuhanog jajeta.

Sigurno ste primijetili da neka jaja ogulite bez problema, dok vam druga zadaju muke. Obično se lakše kuhaju starija jaja jer su kiselija od onih koji su svježa, a upravo zbog toga dolazi do problema s uklanjanjem ljuske. Iskustva su pokazala da ćete jaje lakše oguliti ako ga uronite u kipuću vodu uz pomoć žlice, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Nakon što ste jaje stavili u vruću vodu, dodajte čajnu žličicu sode bikarbone koja povećava alkalnost vode i pomaže otpustiti bjelanjke od unutrašnje opne jaja te samim time olakšava guljenje, piše na punkufer.dnevnik.hr.

Na TikTok profilu Gracebooth97 objavljen je trik koji će vam uz gore navedene savjete olakšati postupak guljenja kuhanog jaja. Na snimci možete vidjeti kako žena žlicom udara po vrhu jajeta, a zatim zavlači žlicu ispod ljuske i okreće kako bi u jednom potezu u potpunosti ogulila jaje.

Isprobajte ovaj trik i ogulite kuhano jaje rekordnom brzinom.

 

@mamainthekitchen Best way to peel an egg comes out perfect every time! #peeleggs #lifehack #kitchenhack #cooking #boiledeggs #hack #breakfast #breakfastboard ♬ original sound - MamaInTheKitchen

 

Još vijesti