V.K. u Laganini

Klupica na sveučilištu zaprepastila Twitter: Sjena joj ne odgovara stvarnom obliku

Dva puta godišnje, sjena klupice ne odgovara njenom stvarnom obliku.

23. lipnja 2022 14:36

"Čarobna klupica" Foto: screenshot via Twitter@@jkiggins

„Čarobna klupica“ zadivila je korisnike Twittera svojom čudnom sjenom koja se mijenja s ljetnim i zimskim solsticijem.

Izvanredna profesorica na Sveučilištu Wollongong u Australiji, Julie Kiggins na svom je Twitter profilu jučer, u srijedu, podijelila fotografiju neobične „Solstice“ klupe.

vezano Maturantica Kristina Laganini Napisao prostački komentar na sliku maturantice, pa ga ona 'spustila gdje mu je mjesto'

Klupa je zadivila Twitter jer sjena pokazuje potpuno ravne linije kroz sjedalo, unatoč tome što svaka prečka ima nekoliko izrezanih polukrugova.

 Profesorica Kiggins komentirala je da se sjena postavi ravno samo dva puta godišnje: za vrijeme zimskog i ljetnog solsticija. Iako je fotografiju objavila jučer, njen je Tweet lajkalo preko 320 tisuća korisnika, a komentatori su bili zadivljeni ovim „vrlo specifičnim sunčanim satom“.

vezano Nude in satnicu preko 200 kuna Karijera Komentar o čistačicama posvađao regiju: 'U mjesec dana zarade više od 1000 eura. Kome je to normalno?'

„Objasnite mi kako je ovo moguće?“, „Nije mi jasna ova igra sjena“, pišu zbunjeni komentatori.

 „Dijelovi u prečkama na sjedalo su izrezani pod kutom od 34 stupnja, koliko je i kut sunca na Wollongong sveučilištu na zimski solsticij, stvarajući u potpunosti prugasti uzorak sjene na tlu. Rupe su izrezane pod kutom od 79 stupnjeva, kut sunca na ljetni solsticij, pa stvara i sjenu kao točkice“, pojašnjava neko od komentatora.

Još vijesti