V.F. u Laganini

Ljubitelji proljeća, pozor: Botanički vrt otvara svoja vrata

Studenti imaju popust.

15. veljače 2024 11:30
Visibabe

Visibabe Foto: Canva

Vrijeme je ovih dana nepredvidivo, ali očito je da polako dolazi proljeće. Iako je još malo hladno, možeš popiti brzinsku kavicu na terasi kad izađe sunce ili otići u šetnju. Dobra je vijest da i Botanički vrt PMF-a otvara svoja vrata u četvrtak, 15. veljače u 9 sati nakon kratkog zimskog mirovanja.

„Iako možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su nas opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem: osim očekivanih žutih cvjetova ozimica pojavile su se visibabe i drijemovci, a polako se pokazuju i šafrani, jaglaci, kukurjeci…“, stoji na njihovoj stranici.

Napomenuli su da su ubrzali osnovne pripremne radove čišćenja staza i nasada, kako bi posjetiteljima omogućili da dođu uživati u dašku proljeća i bogatstvu zbirki samoniklog bilja hrvatske flore.

Radno vrijeme Vrta u veljači će biti ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14:30 sati, a ostale dane, uključujući subotu i nedjelju od 9 do 16 sati.

Također, ponedjeljkom i utorkom tijekom školske godine ulaz u Vrt je besplatan za sve posjetitelje, a ostale dana plaća se ulaznica od 2 eura (redovna) ili 1 euro (učenici i studenti).

Od ove godine svi umirovljenici s hrvatskim državljanstvom ulaze u Vrt besplatno, uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice.

Još vijesti