M. P. u Laganini

Ne možete zamisliti ljeto bez nje? Uz ovaj trik najdraže ljetno voće može biti još slađe!

Rješenje za ljetne vrućine i gašenje žudnje za slatkišima.

16. lipnja 2023 14:28
Osvježavajuće ljetno voće

Osvježavajuće ljetno voće Foto: Canva

Lubenica je odlično rješenje za ljetne vrućine i gašenje žudnje za slatkišima, no jeste li ju ikada probali posoliti?

Slastičarka i food blogerica iz Los Angelesa, Nicole Weston, otkrila je da ju malo soli čini ukusnijom i slađom. Naime, dodatak soli na slatku lubenicu uzrokuje na jeziku kontrast slanog i slatkog, a time slatkoća lubenice još više dođe do izražaja.

Priznaje kako je i sama bila skeptična kada je prvi put u rukama držala posoljeni komad lubenice, no prijateljica je uporno inzistirala da proba. Za razliku od drugog ljetnog voća, lubenica obično ima suptilnu slatkoću jer je puna vode, stoji na bakingbites.com.

Također, sol u ustima potiče proizvodnju sline, a to lubenicu čini još sočnijom. Trik je u tome da na krišku lubenicu treba staviti vrlo malo soli i raspršiti ju ravnomjerno po cijelom komadu. Ovo osvježavajuće voće ima visok sadržaj C vitamina i pomažu u sprječavanju raznih bolesti.

Osim toga, štite srce i krvožilni sustav jer sadrže prehrambena vlakna koja smanjuju razinu lošeg kolesterola i kalija koji snižava krvni tlak. Ima malo kalorija, daje osjećaj sitosti i poboljšava rad bubrega – vjerujemo da je ovo dovoljni broj razloga da požurite do tržnice

 

Još vijesti