M. P. u Laganini

Zanimljiva optička iluzija: Ovdje je bitno ono što prvo primijetite na slici, što vi vidite?

Lavina reakcija na društvenim mrežama.

29. studenog 2023 16:35
Optička iluzija

Optička iluzija Foto: Canva

Na internetu su u posljednje vrijeme postale popularne razne optičke iluzije. Većina njih često izazove raspravu i lavinu reakcija na društvenim mrežama.

TikToker koji stoji iza profila „psychologylove100“ je podijelio naizgled jezivu optičku iluziju jer tvrdi da ono što prvo primijetite može otkriti neke duboke strahove. Naime, u iluziji se prikazuje slika, a na korisnicima društvenih mreža je da procjene što prvo vide.

 

@psychologylove100 What affects you most? #whatdoyouseefirst #personlatytest #psycologytest #illusionoptic #psycologytricks ♬ original sound - Psychologylove

 

Prema tvrdnjama spomenutog TikTokera, ako na slici prvo primijetite štakora, to može značiti da se najviše bojite poniženja i ismijavanja. Što bi značilo da osoba koja vidi štakora često pati od nedostatka samopouzdanja ili čak osjećaja manje vrijednosti. Takva osoba je sklona biti samostalna i neovisna, koja izbjegava traženje pomoć od drugih.

Dok jedni vide štakora, drugi prvo primijete lice. Osobe koje prvo vide lice imaju strah od samoće i većinom teže biti okruženi voljenim ljudima. Jedna od osobina osoba koje prvo primijete lice jest gubitak podrške i strah od osjećaja samoće.

Naravno, korisnici društvenih mreža su skeptični i ne vjeruju da jedna slika može odrediti njihovu osobinu, a drugi su impresionirani. Bilo kako bilo, ovakve iluzije uvijek izazovu zanimanje i rasprave na društvenim mrežama.

 

Još vijesti