M. P. u Laganini

Novo istraživanje američkih znanstvenika: Upozoravaju na rizik konzumacije marihuane

Evo što čini našem tijelu.

8. studenog 2023 16:18
Štetnost marihuane

Štetnost marihuane Foto: Canva

Do sada su provedena brojna istraživanja o utjecaju marihuane, a isto tako postoje i brojne zablude poput one da je štetna manje od cigareta i alkohola.

Nova istraživanja su pokazala da stariji ljudi koji uživaju marihuanu imaju veći rizik od srčanog i moždanog udara kada završe u bolnici. Osim toga, još jedna od opasnosti je zatajivanje srca, a to vrijedi u slučaju ako je netko uzima svakodnevno.

Postoje još dva istraživanja koja još nisu objavljena, ali su prezentirana u ponedjeljak na skupu Američkog udruženja za srce u Philadelphiji. No, ta istraživanja nisu uključila korisnike marihuane koji puše duhan, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Jedno od istraživanja predstavljenih pokazalo je da često korištenje marihuane ima negativne posljedice za ljude s kroničnim bolestima poput visokog krvnog tlaka, kolesterola i dijabetesa. Dok kratkoročno konzumiranje snižava krvni tlak, što može dovesti do moždanog udara u slučaju da padne previše.

Svakako, Američko udruženje za srce savjetuje da se ne konzumira marihuana ni duhan, a sve to naravno zbog potencijalno štetnih posljedica.

Još vijesti