P.S. u Laganini

Pandemija koronavirusa već se pojavljuje u udžbenicima povijesti: „Vaša škola očito ima najnovija izdanja“

Prošlo je tek tri godine od početka pandemije koja se u pojedinim državama već pojavljuje u povijesnim udžbenicima

16. lipnja 2023 16:05
Pandemija korona virusa

Pandemija korona virusa Foto: Kai Pilger/Unsplash

Prošlo je već više od tri godine od kada smo prvi puta svjedočili svjetskoj pandemiji tolikog razmjera da je „pauzirala“ svijet na nekoliko mjeseci. Na sreću mnogih, Svjetska zdravstvena organizacija prije nekoliko tjedana proglasila je kraj pandemija koronavirusa.

No, ima onih koji pandemiju pamte po pozitivnim iskustvima, s obzirom na to da smo nekoliko mjeseci proveli u karanteni. Samim time, više smo se družili sa svojim bližnjima, a manje smo vrijeme provodili u izlascima, kafićima te u drugim vanjskim prostorima.

Međutim, ono čega nitko tada nije bio svjestan jest činjenica da smo bili dio prave povijesti. S obzirom na to da se pandemije ne događaju često, mi smo svjedočili jednoj koja će biti upisana u povijest, a u pojedinim državama ona to zaista već i je.

@anxglmilx IM SHITTING #bsd ♬ AS IF BRUH - j🎧

Jedan od takvih primjera je i ovaj TikTok video u kojem je korisnik TikToka snimio udžbenik iz povijesti. Ono što je zanimljivo u tom udžbeniku jest cjelina koja je posvećena upravo pandemiji korona virusa, a na videu piše: „Prošlo je tri godine, a COVID je već u mojem školskom udžbeniku iz povijesti“.

Najnovija izdanja udžbenika

Iako se čini čudno, noviji udžbenici vjerojatno već imaju cjeline o pandemiji poput ove, ali to nije slučaj u svim školama. S time se slažu i pojedini TikTok korisnici u komentarima koji su napisali da ova škola očito ima najnovije verzije povijesnih udžbenika koji nisu česti, jer većina godinama koristi starija izdanja.

Osim toga, bilo je i onih šaljivih koji su ovu situaciju prokomentirali na drugačiji način: „Želim vidjeti dio o tome što su ljudi radili tijekom karantene za vrijeme trajanja pandemije“, pisali su u komentarima ispod TikTok videa.

Još vijesti