Moj Faks u Laganini

„Danas se sve svodi na cajke koje ja organski ne podnosim!“: Gdje se nekad izlazilo u Zagrebu i koja su to bila kultna mjesta?

Istražili smo kako je to bilo nekad.

30. studenog 2023 16:31
Gdje se nekad izlazilo?

Gdje se nekad izlazilo? Foto: MojFaks

Izlasci i općenito noćni život su neizostavan dio studiranja, izbora sada ima na pretek, ali to ne znači da se nekada prije 20 godina nije izlazilo.

Upravo zbog toga smo odlučili istražiti gdje se nekad izlazilo u Zagrebu, zapravo koja su to kultna mjesta nekada bila, a da su ostala u sjećanju stanovnika. Vjerujemo da je i tada bilo zanimljivo i da druženja nije nedostajalo, a to su nam potvrdila i sjećanja naših sugovornika.

 

„Studentski centar, Big Ben u Bogovićevoj, Kulušić i Saloon – tamo smo se mogli fino obući i pokazati fine cigarete. Izlazilo se srijedom i subotom, s time da su do 11 sati radili klubovi jer se izlazilo oko 7, tada je otprilike bio zadnji bus i ideš doma.“

Izbora je bilo, no nemaju svi iste navike i želje, a ni tada nisu baš svi izlazili što potvrđuje i odgovor drugog sugovornika: „U moje vrijeme je Amazona bila popularna, ali nisam bio pobornik takvih klubova.“

Iako je mladima to danas možda nepoznanica, nekad su bili popularni i plesnjaci: „Izlazilo se na plesnjake i to najviše u Tucman, to je bila velika dvorana. Tada su se mladi ljudi puno više družili, razgovarali i sastajali.“

Često možemo čuti starije generacije kako govore da današnja mladež nikad neće moći doživjeti neke stvari, a određeni smatraju da je to zbog moderne tehnologije. Svako vrijeme nosi svoje „breme“ i nezahvalno je pričati o ukusima, ali se digitalna povezanost teško može mjeriti s odnosom uživo.

Sada je već neupitno da mladi vole slušati izvođače iz susjednih država, ali starijim generacijama je to i dalje neprihvatljivo.

„Danas se sve svodi na cajke koje ja organski ne podnosim, sve što dolazi s istoka za mene je zlo, a ovo danas je meni sve osim izlazaka.“ ističe naša sugovornica.

Još vijesti