M. P. u Laganini

Tko je lošiji vozač – muškarci ili žene? „Uopće ne paze na brzinu i sigurnost u prometu“

Novija istraživanja pokazuju da su žene bolji vozači.

21. lipnja 2023 14:40
Novija istraživanja pokazuju da su žene bolji vozači

Novija istraživanja pokazuju da su žene bolji vozači Foto: Canva

Vječno pitanje – tko je lošiji vozač, muškarci ili žene? Ako je vjerovati stereotipima odgovor je žene, ali već smo se ranije uvjerili da se većina žena ne slaže s tom činjenicom.

Iako novija istraživanja pokazuju da su žene bolji vozači, u društvu je i dalje „usađeno“ mišljenje da su baš one opasnost u prometu. U istraživanjima je analizirana sigurnost, kriminal i statistike ispita vožnje, a podaci sugeriraju da žene imaju manje vozačkih prekršaja za razliku od muškaraca.

 

@buzzin_nova DAJ MI RECI tko je lošiji vozač -muškarci ili žene? #fyp #vozači #vox #voxpopuli #muškarci #žene #promet #dajmireci #buzzin #bzzzin_nova #trendingvideo #foryourpage ♬ Cartoon-like rhythmic jazz - Kohrogi

 

Pitali smo mlade tko je prema njihovom mišljenju lošiji vozač, a odgovor je kod većine muškaraca isti – žene. Prema odgovorima možemo zaključiti da žene smatraju kako su muškarci lošiji vozači, a kod žena je situacija obrnuta. Kada je u pitanju sigurnost, većina njih se složila da to ipak ovisi od osobe do osobe.

 

Još vijesti