M. D. u Postani student

Nova platforma za osnovnoškolce: Nudi više od 1400 zadataka iz ovih predmeta

Namijenjena je ponavljanju gradiva od petog do osmog razreda

6. ožujka 2023 14:27
Učenici ponavljaju gradivo

Učenici ponavljaju gradivo Foto: CrispyPork/Shutterstock

Pripremu za srednju školu, osnovnoškolcima olakšava nova e-learning platforma koja nudi više od 1400 zadataka iz hrvatskog i engleskog jezika, a korisnicima omogućuje učinkovitu sistematizaciju naučenog gradiva.

Platforma je namijenjena ponavljanju gradiva od petog do osmog razreda osnovne škole, a iza web aplikacije PetNula.hr stoji stručnjakinja za EU fondove, Natalia Zielinska, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Aplikaciju je osmislila i pokrenula sa suradnicima iz vodeće poljske e-learning tvrtke, a sadržaj su osmišljavali najbolji domaći stručnjaci, učitelji i mentori. U cilju ove platforme je testiranje vlastitog znanja i priprema za upis željene srednje škole, a prilagođena je kurikulumu hrvatskog obrazovnog sustava prema strukturi iz Vodiča za nacionalne ispite NCVOO-a, piše na zimo.dnevnik.hr.

Zielinska pojašnjava: „Oduvijek sam bila usmjerena na edukaciju i širenje znanja, a te su se aktivnosti, zbog ili zahvaljujući pandemiji, počele pretakati i u digitalni svijet. Budući da već dulje vrijeme surađujem s poljskom tvrtkom, prepoznali smo prostor za ponuditi korisnicima novu edukativnu platformu“, piše na zimo.dnevnik.hr.

Platforma PetNula dostupna je od veljače, odlično je prilagođena za pripremu učenika osmih razreda za nacionalne ispite i svakodnevno ponavljanje. Sastoji se od kvizova, vježbi i testova koji su prepoznati kao najdraže opcije, a istraživanja pokazuju da djeca pozitivno reagiraju i lakše uče u takvom okruženju.

 

Još vijesti