M. P. u Laganini

Bacate previše hrane? Ova web stranica daje ideju kako od ostataka hrane napraviti obrok

Funkcionira vrlo jednostavno.

7. rujna 2023 12:40
Svatko od nas može utjecati na globalno smanjenje otpada od hrane

Svatko od nas može utjecati na globalno smanjenje otpada od hrane Foto: Canva

U svijetu se godišnje baci milijardu tona hrane, ta brojka je poražavajuća s obzirom na činjenicu koliko ima gladnih u svijetu.

Rješavanje ovog problema igra važnu ulogu u suzbijanju gladi, a svatko od nas može utjecati na globalno smanjenje otpada od hrane. Osim ekonomskih gubitaka, takvo ponašanje predstavlja ekološki, društveni i gospodarski problem, a pokretači web stranice „SuperCook.com“ su odlučili doskočiti tome.

Naime, spomenuta stranica slaže recepte kako biste optimalno iskoristili ono što imate, a samim time i da bacite što manje hrane. Sustav funkcionira na jednostavan način – samo unesete namirnice s kojima raspolažete i pojavi se hrpu recepata koje možete isprobati. Stranica je namijenjena i za situacije kada jednostavno više nemate ideju što kuhati i kako iskoristiti ostatke koje imate.

Nije problem i ako posjedujete samo jednu namirnicu, svejedno će vam ponuditi nekoliko ideja koje možete iskoristiti. Naravno, stranica nudi bolje recepte ako imate više namirnica, ali u svakom slučaju vam nudi različite prijedloge za obroke, stoji na green.hr.

Još vijesti