V.F. u Laganini

Sedam prijateljica kupilo luksuznu vilu u kojoj će zajedno živjeti kad ostare

Bliske su kao sestre.

6. srpnja 2023 16:20
Prijateljstvo bez granica

Prijateljstvo bez granica Foto: Canva

U osnovnoj školi smo pisali sastave o tome što želimo biti kad odrastemo. Vjerojatno se ono što smo napisali poprilično razlikuje od onoga čime se sad bavimo. Mnogi od nas su napisali da jednoga dana žele kupiti kuću, auto i zasnovati obitelj. Ne možemo reći što su ove prijateljice napisale u svojim školskim sastavima, ali ovo što su učinile zvuči kao ostvarenje snova.

Ovih sedam prijateljica se odlučilo na kupnju luksuzne vile u kojoj će zajedno živjeti kad ostare i odu u mirovinu, piše Bored Panda.

Sve je počelo kao interna šala. Međutim, jedna od njih je pronašla kuću od 700 četvornih metara u predgrađu Guangzhoua u Kini, a onda su odlučile svoju šalu realizirati. Prijateljice se poznaju više od dva desetljeća, a bliske su poput sestara. O tome da provedu posljednje godine života zajedno, razmišljale su više od deset godina.

Žele zauvijek ostati zajedno Žele zauvijek ostati zajedno Foto: Canva

„Rekle smo da ćemo se okupiti kad budemo imale 60 godina i pronaći mjesto za mirovinu“, rekla je jedna od njih.

Uredile su i čajni paviljon

Ono što je zauvijek mogao ostati samo san pretvorilo se u stvarnost nakon što je ekipa skupila 4 milijuna juana (oko 530.000 eura) i kupila kuću. Napuštena kuća od crvene opeke brzo je pretvorena u prekrasnu modernu vilu. Imanje od tri i pol kata okruženo je prekrasnim brežuljcima, šumama i vrtom.

Njihova vila ima zajednički prostor u prizemlju i odvojene spavaće sobe za svaku od njih na gornjem katu, a većina namještaja uvezena je iz Indije i Maroka. Sve žene dijele ljubav prema čaju, pa su tako uredile i lijepi čajni paviljon koji je s kućom povezan drvenom šetnicom, kao što je prikazano u videu.

Iako je kuća na osami, udaljena sat vremena od najbližeg grada, žene se neće osjećati usamljeno i pobrinut će se da budu okupirane.

„Vjerojatno ćemo zajedno kuhati, roštiljati u polju, pjevati i skupljati hranu po selu“, kažu prijateljice.

„Šalimo se da bi svaka od nas trebala usavršiti jednu vještinu kako ne bismo bile usamljene i međusobno se svađale deset godina kasnije… Netko treba znati kuhati dobru hranu, poznavati tradicionalnu kinesku medicinu, svirati instrumente i uzgajati povrće”, dodale su.

Izvor: Bored Panda

Još vijesti