V.K. u Laganini

Student zamolio pratitelje s TikToka da mu plate cugu u baru: Naručili mu hrane i pića za 17000 kuna

Samoprozvani 'kralj Leedsa' izgubio je TikTok račun s 170 tisuća pratitelja nakon drame u pubu.

13. svibnja 2022 14:04
Kralj Leedsa otvorio je novi profil

Kralj Leedsa otvorio je novi profil Foto: Screenshot via TikTok@tombirchy2

Svatko tko često koristi društvene mreže zna da zbog jednog krivog poteza ili krivo sročene rečenice može izgubiti pristup svojim računima, posebice ako se krše neki od uvjeta korištenja aplikacija.

Drugim riječima, jedan dan možete imati milijun pratitelja i zarađivati od svojih objava, da bi već drugi dan izgubili sve.

Prije samo nekoliko dana, samoproglašeni "kralj Leedsa", Tom Birchy, imao je preko 169,2 tisuće pratitelja na svom TikToku.

vezano PLAKANJE JE NOVI TREND Laganini Ako ste imali loš dan na faksu isprobajte novi TikTok 'crying' filter koji je 'zapalio' internet

Sada, nakon incidenta u Wetherspoonsu, kralj Leedsa je svrgnut s trona. Naime, Birchyjev je TikTok račun obrisan, a onda su ga još i izbacili iz studentske grupe Leedsa na Facebooku nakon što je tvrdio da je jedan član bara "Golden Beam" "odlučio ukrasti novac stotine njegovih pratitelja bez ikakve koristi, osim da bi osoblje manje hodalo".

Objava zbog koje su ga izbacili iz studentske grupe Objava zbog koje su ga izbacili iz studentske grupe Foto: screenshot via thetab.com

@tombirchy2 3 birchy #tombirchy ♬ original sound - Tom Birchy v2

Birchy, samoprozvani poduzetnik na internetu, zamolio je svoje pratitelje da mu za njegov stol šalju hranu i piće (internetskim narudžbama) u baru "Golden Beam" u kojemu se nalazio. No, nitko nije mogao pretpostaviti da će ga pratitelji počastiti s narudžbom u vrijednosti dvije tisuće funti (preko 17 tisuća kuna).

Kajgana i drevni viski

U svojim sada uklonjenim TikTok zapisima, Birchy se požalio da Whetherspoons odbija ispuniti narudžbe njegovih pratitelja uključujući kajganu i whiskey. Također je naveo da je Whetherspoons odbio napraviti povrat novca njegovim pratiteljima koji su narudžbe platili, a usto je inzistirao i da njegovi pratitelji počnu slati pritužbe na Wetherspoons jer je to sve bilo, kako je rekao, prevara.

@tombirchy2 Help #tombirchy ♬ original sound - Tom Birchy v2

Oglasili se iz puba

Iako je sporna situacija postala viralna, student je medijima bio nedostupan za komentar. S druge strane, iz Wetherspoonsa je ubrzo stigla izjava za The Leeds Tab.

"Te noći je kupac u pubu sjedio i na svojim je društvenim mrežama podijelio broj stola za kojim je sjedio i zamolio je svoje pratitelje da mi pošalju hranu i piće putem naše Whetherspoon Order and Pay aplikacije, iako oni u tom trenutku nisu bili prisutni u pubu. Kupac ima preko 170 tisuća pratitelja na svojim društvenim mrežama i pun je ubrzo bio zatrpan narudžbama za njegov stol, uključujući i velik broj alkoholnih pića", kazao je, i napomenuo da je novonastala situacija usporila pružanje ugostiteljskih usluga drugim gostima.

@tombirchy2 Makes sense tbf #3birchy #tombirchy @tombirchy ♬ Come dance wiv me - ssped..up. audioss

Osim toga, napomenuo je da je to bilo u suprotnosti s politikom odgovornog konzumiranja pića, a koja je osmišljena za promicanje zakonskih ciljeva licenciranja, što je važan dio sustava licenciranja pubova u Velikoj Britaniji.

vezano Slika nije pronađena Laganini [VIDEO] Apsolvent pokazao kako mu je živjeti u stanu sa 6 djevojaka: 'Najbolje i najstrašnije iskustvo u životu'

Povrat novca će kasniti

"Zbog zdravog razuma nepoželjno je da kupci u bilo kojem trenutku gomilaju veliki broj pića na svom stolu. Kupac je tada bio obaviješten da se za njegov stol naručuje previše alkohola i da pub više neće ispuniti nijednu drugu narudžbu. Kako smo shvatili, on je zamolio svoje pratitelje da proslijede pića i za druge stolove", kazao je glasnogovornik.

vezano Slika nije pronađena Laganini 23-godišnjak srušio internet videom kako pije vino: 'Ovo je duda za odrasle'

Iako ih je Birchy optužio za prijevaru, glasnogovornik je kazao kako povrat novca nije mogao biti obrađen tog dana, ali da rade na povratu što je brže moguće, no, napominje da će doći do kašnjenja zbog količine naručene hrane i pića.

izvor: thetab.com

Još vijesti