V.F. u Laganini

Švercaju li studenti hranu u kino? Dvije studentice podijelile svoja iskustva

Nema gledanja filma bez kokica.

26. srpnja 2023 16:21
Kokice iz kina su luksuz

Kokice iz kina su luksuz Foto: Canva

Prije nekoliko mjeseci sam bila s prijateljicom u kinu. Dogovorile smo se da ćemo doći ranije i malo prošvrljati po trgovinama i vidjeti ima li išta zanimljivo. Međutim, jedna od nas je malo kasnila. Možda sam to bila ja, nije sada ni bitno. Nismo došle dovoljno rano da bi obavile šoping, iako je ona izrazila želju da si kupi najobičnije čarape. Otišle smo u Pepco da ih kupi i pogledale na sat.

„Nemamo vremena otići do Konzuma. Mislila sam kupiti grickalice i staviti ih u vrećicu od Pepca jer bi Konzumova vrećica bila preočita“, rekla je.

Na kraju smo ipak kupile grickalice u kinu. Kad smo već odlučile izaći, zašto se ne bi počastile?

Nismo sigurni koliko mladi sada uopće idu u kino. Međutim, nekad nam je to bila glavna fora. Čak i ako nisi već dugo bio u kinu, ovo je ljeto veća vjerojatnost da ćeš ipak otići jer trenutno igraju dva dugoočekivana filma. Jesi li tim Barbie ili tim Oppenheimer? Ili možda oboje? Ne moraš nam odgovoriti na to.

Pitat ćemo te jedno važnije pitanje. Jesi li jedan od onih koji švercaju svoju hranu u kino, baš kao što bi normalni ljudi i trebali, ili si jedan od onih što kupuju grickalice u kinu?

Što je film bez toplih kokica?

Našli smo dvije studentice koje su ispričale kupuju li grickalice u kinu ili radije švercaju vlastitu hranu. Nošenje vlastitih grickalica u kino ima svoje prednosti i mane. Primjerice, ako poneseš vlastite kokice, one će biti hladne i tvrde. Moraš priznati da su kokice iz kina, iako skuplje, ipak tople i tope se u ustima. Evo što na to kažu naše sugovornice.

„Inače ne kupujem grickalice u kinu zato što su cijene previsoke. Dok platim kartu i grickalice bankrotiram. Zato mi je već dugogodišnja praksa prije kina otići u Plodine, Konzum ili neku drugu najbližu trgovinu i kupiti tamo grickalice jer su jeftinije i možeš ih kupiti više. Obično nosim ruksak ili neku širu torbu pa ih tamo stavim i nikad nisam imala problema na ulazu u kino, nikad me nisu uhvatili, a nije me ni strah da hoće. Ako kupim više, obično stavim dio u torbu osobe s kojom idem, da ne izgleda natrpano pa da ne budemo sumnjivi. Ako otvoriš grickalice i ispušeš zrak iz vrećice, možeš ih više staviti u torbu, to je provjereni life hack“, ispričala nam je studentica biologije o svojim ilegalnim aktivnostima.

Može jedino ako netko časti

I naša druga sugovornica je priznala da ponese vlastite grickalice u kino.

„Taktički ponesem veću torbu i onda prije kina odem u neku trgovinu i nakupujem hranu i piće i eto. I do sad nikad nisam imala problema niti me peče savjest“, priznala nam je studentica prehrambenog inženjeringa potpuno čiste savjesti.

„Grickalice se u kinu kupuju baš ono kad se želiš počastiti ili kad se vratiš sa sezone pa bude para. Onda si možeš uzeti hranu u kinu, ali inače samo šverc-komerc. Nabili su cijene tih grickalica i sokova u kinu da se stvarno ne isplati tamo kupiti. Jedino ako te netko počasti, onda može“, zaključila je.

Čini se kako će švercera uvijek biti, ali kao što već spomenuli, gledanje filma bez toplih kokica iz kina nije potpuno iskustvo. Ako želiš iskusiti sve čari odlaska u kino, jednostavno se počasti ukusnim grickalicama iz kina. Na kraju krajeva, nekad se treba i počastiti.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

Još vijesti