M. P. u Laganini

Povodom dana zaljubljenih ovaj SC priredio je pravu romantičnu atmosferu za sve parove!

Zabava uz živu glazbu i čašicu vina

15. veljače 2023 16:20
Romantična večera

Romantična večera Foto: Shutterstock

Valentinovo se jučer slavilo diljem svijeta, a originalnih poklona i romantičnih atmosfera bilo je na pretek. Ljubav se iskazivala na mnoge načine, a studentski centar u Splitu ove godine odlučio je organizirati svečanu večeru u čast ovog blagdana.

Studenti grada Splita zabavljali su se uz živu glazbu i čašicu vina, a na svojim društvenim mrežama objavili su galeriju fotografija kako bi pratiteljima približili djelić atmosfere koja je vladala u restoranu „Kampus“.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Studentski Centar Split SCST (@studentski_centar_split)

 

Obilježavanje Valentinova povezuje se s rano kršćanskom i rimskom tradicijom, a Sveti Valentin bio je mučenik koji je pogubljen zbog toga što se usprotivio zakonu Cara Klaudija, prenosi Dnevnik.hr.

Legenda kaže da je tadašnji vladar zabranio vjenčanja u Rimu, a parovima mlađima od 20 godina da imaju djecu. Svećenici su se pridržavali odluke Cara Klaudija, a  Valentin je smatrao da je ta zabrana okrutna, pa je tako noću u tajnosti vjenčavao mlade parove. Nakon što je bio uhvaćen i osuđen na smrt, neko vrijeme je bio u zatvoru gdje je upoznao Juliju, djevojku koja nije mogla vidjeti.

Zbog ovog hrabrog potez počeli su ga povezivati s blagdanom zaljubljenih, a ta tradicija se nastavila održavati i danas, prenosi Dnevnik.hr.

Još vijesti