P.S. u Laganini

Teta iz menze studentici vratila plastičnu kovanicu eura – i to onu iz društvene igre „Monopoly“

Ova banalna greška nasmijala je mnoge.

20. travnja 2023 15:32
Kovanice eura.

Kovanice eura. Foto: Damian Miszewski/Shutterstock

Prošlo je više od četiri i pol mjeseca od uvođenja potpuno nove valute u Hrvatsku. Neki su kunu već odavno i zaboravili, dok drugi iznose u eurima još uvijek preračunavaju u kune. Tranzicija na novu valutu nije bila lagana, pogotovo kada su u pitanju ugostiteljski objekti, dućani, banke i drugi slični sektori.

Zasigurno je bilo teško prilagoditi se i blagajnicama u studentskim restoranima, koje inače rade punom brzinom da ne nastanu redovi i gužve. No, to se nije moglo izbjeći, s obzirom na novu valutu. Ipak neke greške se još uvijek događaju u studentskim restoranima, poput ove. Jedna splitska studentica snimila je kovanicu eura koju joj je vratila blagajnica u menzi.

Kovanica eura iz igre „Monopoly“

Posebnost ove kovanice je ta što ona nije prava. Kako je studentica napisala u TikTok videu, u pitanju je kovanica eura iz poznate društvene igre „Monopoly“. Ako se malo pobliže zagledate, primijetit ćete razliku, s obzirom na to da je u videu i obična, prava kovanica eura.

Na onoj iz „Monopolyja“ se vidi da je svjetlija, a i izgleda plastično. U komentarima su je znatiželjni TikTok korisnici upitali gdje se dogodila ova, pomalo smiješna situacija, a studentica je odgovorila kako je u pitanju studentski restoran na splitskom kampusu.

@ana.maric27 #menza #split #hrvatska #balkan #trend #viral #euro #coins #fyp #foryou #foryoupage #monopolymoney #monopoly #student #students #studentlife ♬ MR. MONOPOLY - Monopoly & Blvcktmptn

Vjerujemo da blagajnica nije ni primijetila da je u pitanju novac iz društvene igre, jer da je, zasigurno bi ga izvadila iz blagajne. Osim toga, zasigurno je tu kovanicu dobila od nekog studenta koji ju je na taj način „podvalio“.

Ne možemo očekivati da u tolikoj količini sitnog novca blagajnice primijete baš sve, a ako ništa drugo, ova situacija barem je nasmijala korisnike na TikToku.

Još vijesti