P.S. u Vodič za brucoše

Je li ovo jedan od najljepših studentskih domova u Hrvatskoj? Ima sve – od privatnih kupaonica do teretane

Kada vidimo kako izgleda njihov studentski dom – i mi bi studirali u Splitu!

24. kolovoza 2023 15:09
Studentski dom Dr.Franjo Tuđman na splitskom Kampusu

Studentski dom Dr.Franjo Tuđman na splitskom Kampusu Foto: studentski_centar_split/TikTok/Screenshot

Studentski domovi u Hrvatskoj razlikuju se od grada do grada – negdje su novo uređeni i renovirani, negdje su zastarjeli i netaknuti već godinama, a neki gradovi imaju i obnovljene i one u djelomično raspadnom stanju.

No, splitski studentski domovi su gotovo svi obnovljeni, a na prvi pogled izgledaju poput hotelskih soba – pogotovo zbog urednosti, čistoće i novog namještaja!

Tako je Studentski centar u Splitu objavio video gdje su snimili kako izgledaju sobe u splitskom studentskom domu na Kampusu, „Dr.Franjo Tuđman“. Kao što smo spomenuli, sobe zaista izgledaju poput hotelskih, a na raspolaganju su većinom dvokrevetne s balkonom i idealnim pogledom na grad.

Besplatna teretana, tulumarka i soba za igre

Svaka soba ima i svoju vlastitu kupaonu i wc, što je ogromna prednost u odnosu na brojne druge hrvatske studentske domove. Osim toga, imaju i boravak za učenje, odnosno učionicu, koja ima svoj ogroman balkon za pauzu od listanja skripti. Nadalje, imaju i potpuno besplatnu teretanu, a splitski „Kampus“ poznat je i po ogromnim sportskim terenima koje možete koristiti bilo tko.

 

@studentski_centar_split Odgovori @angela Here we go👉🏼tour doma na Kampusu je vanii! 🙈😁 #scst #studentslife #studentskidomsplit #universityofsplit #studentskizivot #split ♬ original sound - Studentski centar Split

 

Da na raspolaganju imaju zaista različiti sadržaj i aktivnosti dokazuje i soba koja se zove „Tulumara“, a namijenjena je za proslave rođendana i studenske zabave. „Tulumare“ postoje i u drugim domovima diljem Hrvatske, ali najčešće nisu u funkciji.

Osim sobe za partyje, imaju i prostor za igranje video igara, biljara i PlayStationa, što definitivno nije svakodnevica u drugim domovima. Vjerujemo da se svima svidio studentski dom na Kampusu, a zasigurno da bi mnogi upravo zbog njega željeli studirati u Splitu.

Još vijesti