M. P. u Laganini

Odrasla djeca u Kini ostaju kod kuće i ništa ne rade, a roditelji im čak i plaćaju za to

Vlada novi trend.

27. srpnja 2023 13:14
Dome slatki dome

Dome slatki dome Foto: Canva

U svijetu vlada novi trend gdje odrasla djeca ništa ne rade, roditelji im za to čak i plaćaju, a sve to u cilju da ostanu kod kuće.

Priču je s medijima podijelila jedna fotografkinja koja je bila iscrpljena pritiskom da neće uspjeti u svome poslu. Litsky Li (21) je odlučila prihvatiti bolju ponudu, dala je otkaz i postala jedno od sve brojnije djece u Kini kojoj roditelji plaćaju za ostanak kod kuće.

Roditelji joj isplaćuju oko 835 američkih dolara mjesečno, a Li sada provodi dane kupujući namirnice za svoju obitelj i brine se za dementnu baku. Njezina plaća je solidna za srednji sloj u manje urbanim dijelovima Kine, a prihvatljiva je i usporedbi s Pekingom i ostalim većim gradovima.

„Razlog zašto sam kod kuće je taj što ne mogu podnijeti pritisak odlaska u školu ili na posao. Ne želim se intenzivno natjecati sa svojim vršnjacima. Stoga sam se odlučila „izvrnuti na leđa.“, rekla je za CNN. Li je zauzvrat odlučila njegovati tradicionalne obiteljske vrijednosti i jednostavniji život, a uz to je i zadovoljna s primanjima koja joj mjesečno sjedaju na račun, prenosi antenazadar.hr.

Još vijesti