M. P. u Laganini

Facekini je nova metoda zaštite od sunca, a trend postaje sve popularniji

Dermatolozi svakodnevno upozoravaju na štetnost sunčevih zraka.

26. srpnja 2023 14:56
Kinezi imaju ekstreman način zaštite od sunca

Kinezi imaju ekstreman način zaštite od sunca Foto: jorge67bcn2/Instagram

Već je dobro poznato koliko je sunce opasno i koliko je važno koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Dermatolozi svakodnevno upozoravaju na štetnost sunčevih zraka jer je sunce jedan od glavnih uzročnika raka kože.

U Kini se ovih tjedana bore s toplinskim udarima, oboreni su svi rekordi ikada mjereni, a vrućine zadaju probleme svim ljudima. Vrućine su natjerale Kineze da se ekstremno zaštite od sunca, pa tako potpuno pokrivaju lice. Takav dodatak zove se „facekini“i štiti kožu od izlaganja ultraljubičastom (UV) zračenju.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leggo.it (@leggo.it)

 

Ima rupe za oči i usta, a obično su izrađeni od laganih tkanina poput poliestera. Facekiniji nisu novost i postoje već godinama, nedavno su ih prepoznali u ostatku svijeta i trend postaje sve popularniji. Proizvodi za zaštitu kože od sunca su popularni i u susjednim zemljama, poput Južne Koreje, stoji na elegant.hr.

Dermatolozi preporučaju nošenje zaštitne odjeće, naočala, šešira sa širokim obodom i korištenje krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 ili više. Također, poželjno je izbjegavati sunce u periodu kada je „nasnažnije“ . Bez obzira na želju za preplanulim tenom, važno je voditi brigu o zdravlju kože, a samim time i poduzeti sve mjere prilikom izlaganja jakom suncu.

Još vijesti