V.F. u Laganini

Hrvatski grad se našao na listi najpovoljnijih destinacija za mlade

Grad „džepne veličine“.

22. kolovoza 2023 11:20
Na popisu se našao i Zagreb

Na popisu se našao i Zagreb Foto: Canva

Britanski list The Guardian je nedavno objavio popis najpovoljnijih europskih destinacija za mlade na kojem se našao i jedan hrvatski grad. Iako su najpopularniji hrvatski gradovi na obali, možemo pretpostaviti da bi ijedan od njih teško bio na listi najpovoljnijih gradova. Međutim, na popisu se našao Zagreb.

The Guardian tako Zagreb naziva gradom „džepne veličine“ te kaže kako ima najveći broj muzeja po kvadratnom metru u Europi.

„Tijekom cijele godine tu je znamenita zagrebačka katedrala i vrlo voljeni Muzej prekinutih veza, koji su postavile dvije umjetnice kao odu svim čudnim i smiješnim predmetima koji su ostali nakon prekida. Druge neobične ponude uključuju Muzej kanabisa, koji je otvoren prošle godine i hrabro je postavljen nasuprot gradske policijske uprave, kao i Muzej čokolade i Hrvatski muzej naivne umjetnosti“, naveli su.

Spomenuli su i Gornji grad gdje se ljeti često održavaju koncerti na otvorenom. Tu su i vintage trgovine u Martićevoj ulici, restorani oko tržnice Dolac gdje se može uzeti gablec te park Maksimir. Istaknuli su i Tkalčićevu ulicu u kojoj brojni restorani, barovi i noćni klubovi privlače domaće i turiste, a napomenuli su kako se ondje danju može pojesti sladoled i popiti kava, a navečer piće.

„Najpopularnija hrvatska atrakcija, smaragdnozelena jezera i slapovi nacionalnog parka Plitvička jezera, udaljena je dva sata vožnje od grada“, zaključili su.

Izvor: The Guardian

Još vijesti