V.F. u Laganini

Zašto se Trump pojavio u „Sam u kući 2“? Redatelj tvrdi da se „nasilno ugurao u film“

Trump je demantirao njegove izjave.

29. prosinca 2023 15:27
Trump se pojavio u filmu „Sam u kući 2“

Trump se pojavio u filmu „Sam u kući 2“ Foto: mrvideouploads1/YouTube/Screenshot

Redatelj filma „Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku“ ispričao je da ga je Donald Trump ucijenio za njegovu cameo ulogu u filmu. Naime, u jednoj sceni Kevin dolazi u luksuzni njujorški hotel Plaza te u predvorju susreće Donalda Trumpa i pita ga gdje je recepcija. Iako se ovaj cameo čini pomalo neobičnim, redatelj filma je objasnio kako je do njega došlo.

Nedavno je redatelj Chris Columbus ispričao kako se Donald Trump uopće našao u filmu. Rekao je da ova scena nikada nije bila planirana. Budući da si produkcija nije mogla priuštiti izgradnju predvorja Plaze u studiju, obratili su se tadašnjoj upravi hotela i dali ponudu za snimanje. Međutim, tadašnji vlasnik je bio sam Trump koji je rekao Columbusu da je jedini način da koristi Plazu za snimanje ako i on sam bude u filmu.

Columbus je priznao da je osjećao nelagodno zbog uključivanja Trumpa u film i da je razmišljao da ga izbaci, ali ipak to nije učinio, a publika je pozitivno reagirala na njegovo pojavljivanje u filmu.

Trump tvrdi da ga je produkcija preklinjala da bude u filmu

Nakon ove izjave javio se i sam Trump koji je demantirao tvrdnje redatelja da se „nasilnički ugurao“ u pojavljivanje u filmu „Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku“, prenosi The Guardian.

Bivši američki predsjednik rekao je na svojoj platformi društvenih medija Truth Social da ga je producentski tim filma molio da se pojavi u njemu.

„Unajmili su hotel Plaza u New Yorku, čiji sam vlasnik tada bio. Bio sam jako zaposlen i nisam to želio učiniti. Bili su jako dragi, ali prije svega uporni. Pristao sam, a ostalo je povijest! Ta mala cameo uloga uzletjela je poput rakete i film je bio veliki uspjeh, i još uvijek jest, posebno oko Božića. Ljudi me zovu kad god se emitira“, rekao je Trump.

„Sam u kući 2“ zaradio je 359 milijuna dolara i bio je treći film s najvećom zaradom 1992. godine. Godine 2020. Columbus, koji je režirao oba filma, rekao je za Business Insider da je Trumpova cameo uloga bila uvjet za snimanje u hotelu Plaza, povrh uobičajene naknade.

„Odličan sam za film!“

„On je silom ušao u film“, rekao je Columbus i dodao da im je Trump rekao da je jedini način na koji mogu koristiti Plazu ako i on bude u filmu.

Ipak, Trump je u svojem stilu prokomentirao Columbusove tvrdnje.

„Ništa ne može biti dalje od istine. Ta epizodna uloga pomogla je da film bude uspješan, ali ako su se osjećali maltretirano ili me nisu željeli, zašto su me stavili i tamo držali više od 30 godina? Zato što sam bio, i još uvijek sam, odličan za film, eto zašto! On je samo još jedan holivudski tip iz prošlosti koji traži brzo rješenje za Trumpov publicitet za sebe!“, rekao je.

U Kanadi ga uklonili iz filma

Godine 2019. neki Trumpovi pristaše žalili su se kada je njegov cameo uklonjen iz isječka filma prikazanog na televiziji u Kanadi. U to je vrijeme Trump rekao kako sumnja da je to orkestrirao kanadski premijer Justin Trudeau, usred spora između dviju zemalja oko trgovinskih tarifa.

Glasnogovornik mreže CBC to je zanijekao, rekavši da je film otkupljen za emitiranje od strane mreže i montiran 2014., a Trumpova scena bila je jedna od nekoliko izostavljenih jer „nisu sastavni dio zapleta“.

Trump je bio poznat po svojim cameo pojavljivanjima u filmovima i TV emisijama 80-ih i 90-ih. Godine 2017. Matt Damon je podržao Columbusovu tvrdnju da je Trump inzistirao na pojavljivanju u produkcijama koje su željele prikazati njegova imanja, rekavši za Hollywood Reporter da su takvi isječci često uklonjeni iz finalnih verzija.

Još vijesti