V.F. u Laganini

Želiš na jedrenje, salsu ili kickboxing, ali ti je preskupo? Ovo Sveučilište organizira besplatne sportske aktivnosti za studente

Žele podići kvalitetu studentskog života.

31. listopada 2023 11:03
Sve sportske aktivnosti su potpuno besplatne

Sve sportske aktivnosti su potpuno besplatne Foto: Canva

Mnogi studenti vole tjelesnu aktivnost, ali ih neke stvari priječe da se zaista njome i bave. Primjerice, studentska soba ti je premala da bi u njoj vježbao, a članarina za teretanu ili grupne treninge ti je preveliki trošak. Međutim, studenti sa Sveučilišta u Splitu mogu sudjelovati u programima UniSport Health besplatnih rekreacija koje provodi Splitski sveučilišni sportski savez.

Tako je predstavljeno ukupno 16 programa, od čega će se njih 11 izvoditi redovito tijekom cijele akademske godine, a ostatak samo u određenim mjesecima. Najtraženiji program svake godine je UniFit, a zbog velikog interesa će studentima biti dostupne dvije grupe, piše na stranici Sveučilišta u Splitu.

Osim toga, ove godine najavljuju i dodatne sportsko-rekreativne projekte, kao što su škola ronjenja, destination experience - izleti, studentske sportske subote, trkački maratoni te jedrenje, odnosno discovery sailing.

Jedrenje, ples, borilački sportovi...

„Cilj je uključiti što više studenata u sport i osvijestiti cijelu akademsku zajednicu o važnosti bavljenja sportom u svrhu poboljšanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca“, kaže Magdalena Ramljak, stručna savjetnica za sportska natjecanja.

Od raznih aktivnosti, ističe se i suradnja s Hrvatskim veslačkim klubom Gusar, a studenti koji kao svoju rekreaciju odaberu ROWfit, imat će priliku osjetiti čari pravog veslačkog treninga s elementima funkcionalnog. Tu su i grupni fitness treninzi, satovi plesa, plivanje ili borilački sport.

„Cilj je prvenstveno podići kvalitetu studentskog života, održavati i poboljšati fizičko i mentalno zdravlje, ali i odmak od svakodnevnih obveza i stresa koji nastaju tijekom studiranja“, kaže trener Karlo Mihaić.

Rapored aktivnosti možete pogledati na poveznici.

Još vijesti