V.F. u Laganini

„Silent walking“: Generacija Z pokrenula novi trend na TikToku koji smatraju revolucionarnim

Čini se da bilo što može postati trend.

17. listopada 2023 13:59
Generacija Z je pokrenula novi trend...

Generacija Z je pokrenula novi trend... Foto: Canva

Generacija Z je odavno okupirala TikTok gdje svako malo pokreću neke nove „trendove“. Dok su neki trendovi bili opasni za zdravlje, drugi su opet potpuno besmisleni. Kad smo kod tih besmislenih trendova, generacija Z misli da je osmislila novi trend pod imenom „silent walking“, odnosno „tiho hodanje“ u prijevodu. Pokušajte zadržati smijeh i suzdržati se od kolutanja očima dok čitate što je zapravo „silent walking“.

Dakle, „silent walking“ podrazumijeva šetnju u kojoj je osoba sama sa svojim mislima. To znači da odlazi u šetnju bez mobitela ili, ako već ima mobitel kod sebe, ne koristi ga, ne sluša glazbu, podcaste, ne dopisuje se ni išta slično tome. Ukratko rečeno, „silent walking“ predstavlja najnormalniju šetnju.

Ovaj pomalo apsurdni trend je preuzeo TikTok, a ljudi kažu da im je promijenio život, što je pomalo tužno. Zasluge za pokretanje trenda šetanja pripadaju TikTokerici Mady Maio koja kaže da ga je nenamjerno pokrenula nakon što ju je njezin dečko izazvao da ode u šetnju bez ikakvih distrakcija. Mady je priznala da je na prvu pomislila da joj tjeskoba to nikada ne bi dopustila, ali je ipak odlučila pokušati.

Ali snimaju se dok hodaju?

Ispričala je da su joj prve dvije minute šetnje bile kaos, ali je onda shvatila da je došla u „stanje protoka“ i mogla je čuti sebe.

„Gledaj, svemir i tvoja intuicija dolaze ti kroz šapat, pa ako nikad nisi sam sa svojim mislima i nikad ne utihneš, nedostajat će ti šaputanja. A ta su šaputanja najvažnija na koja treba obratiti pozornost“, rekla je Mady.

„Magla u mozgu se podigla, odjednom sve te ideje teku u mene jer im dajem prostora da uđu. Gledaj, ako ja to mogu, možeš i ti. Obećajem, samo isprobajte… Darujte si tišinu i slušajte ta šaputanja“, zaključila je.

Trend „silent walkinga“ su ubrzo isprobali mnogi, a ono što mi ne možemo ne primijetiti je to da su se snimali dok su šetali. Čini se da se nisu baš pridržavali pravila.

 

@madymaio #stitch with @KENZIEELIZABETH WE’RE SILENT WALKING ALL SUMMER, BABE 🚶 #walkinggirls #girlswhowalk #meditativewalk #intentionalwalk ♬ original sound - Mady Maio

 

Još vijesti