P.S. u Nakon predavanja

Studentski dom u ljetnim mjesecima postaje hostel – unaprijed dogovoreno već 800 gostiju

Ovom akcijom Sveučilište u Rijeci želi se profilirati kao sveučilište prijatelj sporta.

5. Siječnja 2023 11:43
Studentsko naselje Trsat

Studentsko naselje Trsat Foto: L.B., MojFaks

Još jedan hrvatski studentski dom dobit će novu funkciju tijekom ljetnih praznika. Iz studentskog smještaja, pretvara se u hostel na nekoliko tjedana.

Radi se o komercijalizaciji studentskog smještaja s kojim započinje Studentski centar Rijeka, navodi Novi list. Studentsko naselje „Trsat” svoje će prve hostelske goste primiti u srpnju i kolovozu ove godine zahvaljujući isteku petogodišnje zabrane korištenja u komercijalne svrhe, propisane od strane EU-a iz čijih su strukturnih fondova izgrađeni ovi studentski paviljoni.

Već je i najavio koji će to biti gosti, a u pitanju je čak 800 sudionika Sportskih igara mladih koje se održavaju u srpnju, za koje su smještajni kapaciteti već rezervirani.

Za početak će smještaj biti namijenjen upravo velikim organiziranim skupinama gostiju koji će tijekom ljetne sezone pristizati u Rijeku, ali Manestar govori da će pružiti priliku i ostalima u sklopu drugog studentskog doma.

„Ukoliko sve ne popunimo kroz smještaj velikih skupina, oglasit ćemo hostelsku ponudu i za pojedinačne dolaske, no ideja je da se Studentsko naselje ‛Ivan Goran Kovačić’ tijekom ljeta koristi više za pojedinačne turističke dolaske, što je bio slučaj i do sada, dok se smještajnim kapacitetima u Kampusu želimo okrenuti više prema masovnim sportskim manifestacijama jer možemo ponuditi smještaj za veliki broj sudionika“, napomenuo je ravnatelj riječkog SC-a, Goran Manestar.

izvor: www.novilist.hr

Još vijesti