M. P. u Nakon predavanja

Studenti ogorčeni zbog sve češćih krađa u domovima: „To je stvarno malo kritično“

Lonci, poklopci, odjeća, ručnici...

14. travnja 2023 13:32
Studenti su zabrinuti

Studenti su zabrinuti Foto: Audio und werbung/Shutterstock

Krađe u studentskim domovima sve su češće, a barem nekoliko puta tjedno možemo vidjeti objave u raznim grupama gdje studenti mole da im netko vrati ono što je ukradeno. Drame u studentskom naselju Stjepan Radić nikad ne nedostaje, iako većinom pokazuju slogu, sve je više rasprava u komentarima ispod objava zbog sitnih krađa.

Osim što na društvenim mrežama dijele korisne informacije, studenti objavljuju i ono bez čega su ostali. U zadnje vrijeme to su lonci, poklopci, odjeća, ručnici i tako dalje. Više puta, pojedinci su ostali začuđeni kada su vidjeli što su sve određeni ljudi spremni ukrasti.

Za Dnevnik Nove TV svoje mišljenje je rekla studentica Mara: „Jednostavno ne vjerujem kako netko uopće dođe do toga da mora nekome ukrasti. Mislim vjerojatno imaju neki razlog zašto to rade, ali ne znam.“. Većinom su to sitnije krađe koje studenti rijetko prijavljuju, a uprava SD-a Stjepan Radić zaprimila ih je tek pet.

Pomoćnik ravnatelja za sektor studentski smještaj, Vlado Levak, komentira situaciju: „Prijave koje smo dobili su ukradena odjeća sa sušila koja su se nalazila u hodnicima.“ Ono što najviše sve iznenađuje jest da se krade i donje rublje, a kada se radi o “težim“ krađama u kojima se otuđi novac, laptopi, mobiteli i drugo, onda se takav slučaj prijavljuje policiji.

Kako bi se ove stvari izbjegle, studenti trebaju brinuti o sigurnosti prostorija, ali i naravno o tome koga puštaju u prostorije studentskog doma, stoji na dnevnik.hr.

 

Još vijesti