V.F. u Laganini

Opcija koju vrijedi probati: Stručnjak pokazao kako usporiti trošenje baterije na mobitelu

Baterija nam je uvijek manja od 50 posto...

10. studenog 2023 14:27
Pokazao je kako produžiti trajanje baterije

Pokazao je kako produžiti trajanje baterije Foto: Canva

Ovisni smo o mobitelima i većinu dana ih jednostavno ne ispuštamo iz ruku. Kad nam se baterija konačno isprazni i moramo ga spojiti na punjač, jednostavno ne možemo dočekati da se napuni pa da ga možemo ponovno koristiti. Čak i ako imamo punjače koji napune baterije za čas, svejedno nam se to čini kao cijela vječnost.

Ipak, jedan TikTok korisnik je pokazao kako usporiti trošenje baterije na Android mobitelima. Naravno, baterija će se na kraju svakako istrošiti, ali ovako možemo produžiti njezino trajanje. Iako, dobro nam dođe da se malo odmorimo od korištenja mobitela kad ga spojimo na punjač.

TikTok korisnik pod imenom android2tech je savjetovao pratiteljima da odu na „Postavke“ i na „Njega baterije i uređaja“. Zatim treba odabrati kategoriju „Baterija“, „Ograničenja upotrebe u pozadini“ i na kraju „Aplikacije za duboko spavanje“.

Nakon toga treba kliknuti ikonu plusa u gornjem desnom kutu prije nego što s popisa koji se pojavi odabereš aplikacije koje ne koristiš. Jednostavno klikni „Dodaj'“ i to je sve.

 

@android2tech make battery last longer part 3 #battery #phone #android #androidhacks ♬ original sound - Android tech

 

Drugi savjet opet slijedi prve dvije upute, ali zatim preusmjerava korisnike telefona na karticu „Njega uređaja“. Zatim klikni na tri točkice u desnom kutu, odaberi „Automatizacija“ i uključi „Automatska dnevna optimizacija“.

Još vijesti