V.F. u Vijesti

Iz WhatsAppa upozoravaju: Aplikacija prestaje raditi na nekoliko telefona

Provjeri svoju verziju OS-a.

19. listopada 2023 14:14
Kako provjeriti verziju OS-a na svom telefonu?

Kako provjeriti verziju OS-a na svom telefonu? Foto: Canva

Aplikacija WhatsApp s vremena na vrijeme ažurira značajke i sučelje, a zbog toga više neće raditi na nekoliko Android i iOS pametnih telefona počevši od 24. listopada. Prema službenoj web stranici platforme u vlasništvu Meta, WhatsApp će prestati raditi na Android pametnim telefonima s Android OS 5.0 operativnim sustavom ili starijima.

Prije prekida podrške na uređaju, WhatsApp će poslati obavijest korisnicima. Također će savjetovati korisnike da ažuriraju svoj operativni sustav ako je moguće. Ako tvoj pametni telefon radi na tim starijim verzijama softvera, bolje je da sada ažuriraš svoj uređaj, piše Business Today.

Trenutačni kriteriji prihvatljivosti za uređaje kompatibilne s WhatsAppom su:

• Android telefoni s OS 5.1 i novijim
• iPhone s iOS-om 12 i novijim
• Telefoni s KaiOS 2.5.0 i novijim, uključujući JioPhone i JioPhone 2

Kako provjeriti trenutnu verziju Android operativnog sustava?

Da bi provjerio hoće li WhatsApp prestati raditi na tvojem uređaju ili ne, moraš znati svoju verziju operativnog sustava. Sve što trebaš učiniti je otići na Postavke telefona > O telefonu > Informacije o softveru. Ako tvoj pametni telefon radi na Androidu 5.0 ili nižem, platforma za razmjenu poruka ukinut će svoju podršku na tom uređaju od 24. listopada.

Kako provjeriti verziju operativnog sustava na iOS-u?

Da bi provjerio svoju verziju iOS-a, idi na opće postavke i pritisni opciju „O“. Ondje možeš vidjeti trenutnu verziju iOS-a koja radi na tvojem iPhoneu.

Izvor: Business Today

Još vijesti