V.F. u Laganini

Nema više curenja povjerljivih informacija: WhatsApp uveo opciju nestajućih glasovnih poruka

Sada možeš tračati u miru...

19. prosinca 2023 12:49
WhatsApp aplikacija

WhatsApp aplikacija Foto: Antonbe via Pixabay

Glasovne poruke. Ili ih voliš ili mrziš. Čak i ako ih rado šalješ, vjerojatno ne voliš kad ti netko pošalje glasovnu od sedam minuta. Ili onu od pet sekundi. Koja je korist od glasovne od pet sekundi? To se jednostavno moglo natipkati u poruci.

Ipak, nekad nam glasovne stvarno dobro dođu. Nekad ti se dogodi nešto što želiš prepričati, a puno je lakše dočarati cijeli događaj preko glasovne nego preko tekstualne poruke. Također, ponekad snimiš glasovnu o nekoj škakljivoj temi. Primjerice, ako imaš neki sočni trač.

E pa upravo za takve stvari će ti savršeno poslužiti nova WhatsApp opcija. Radi se o nestajućim glasovnim porukama. Baš poput nestajućih slika, glasovna poruka poslana na ovaj način će se izbrisati čim ju osoba kojoj si ju poslao posluša.

Kako koristiti novu opciju?

Značajku „pogledaj jednom“ možeš koristiti za slanje poruka, fotografija i videozapisa samo za jednokratno gledanje, prije nego što ih aplikacija zauvijek izbriše, piše Life Hacker.

WhatsApp je sada službeno uveo mogućnost slanja glasovnih poruka koristeći značajku „pogledaj jednom“, tako da čim je primatelj posluša, ona nestaje, a testirali su ovu značajku oko dva mjeseca prije nego što su je predstavio široj javnosti.

Nakon što ažuriraš aplikaciju, otvori chat u koji želiš poslati glasovnu poruku. Drži pritisnut gumb mikrofona kako bi započeo snimanje, zatim povuci prema gore kako bi diktafon postavio u način rada bez ruku. Tada ćeš vidjeti novu ikonu. Dodirni je i tvoja će se glasovna poruka poslati u načinu rada „prikaži jednom“. Nakon što je drugi korisnik posluša, poruka će nestati.

Još vijesti