P.S. u Nakon predavanja

Nemoj samo ležati u krevetu i tipkati po mobitelu, uz ovih 8 načina možeš maksimalno iskoristiti ljetne praznike

Umjesto cjelodnevnog TikTok scrollanja, iskoristi praznike na bolji način

12. kolovoza 2023 01:13
Slikanje na platnu

Slikanje na platnu Foto: Canva

Ljetni ispitni rokovi napokon su gotovi, svakodnevne kiše prestale su padati, a sve topliji i ljepši ljetni dani na svojem su vrhuncu. Mnogima najdraže doba u godini već je u punom zamahu, zato nemoj cijelo ljeto provesti u krevetu tipkajući na mobitel već ga iskoristi na puno bolji način.

Osim toga, ljeto nije predodređeno samo za odlazak na more s obzirom na sve druge aktivnosti koje možeš raditi, a da dobro iskoristiš ljetne praznike i slobodno vrijeme koje imaš na raspolaganju. Zato smo nabrojili nekoliko stvari kojima se možeš inspirirati i doživjeti nezaboravne uspomene koje ćeš danima prepričavati početkom nove akademske godine.

1. Provedi što više vremena u prirodi

Ljeto je zaista idealno vrijeme za istraživanje prirode! Iskoristi svaki dan za boravak u prirodi, bilo to u obliku šetnje, izleta, planinarenja ili običnoj ljenčarenja ispod obližnjeg drveta.

Naravno, pripazi na visoke temperature i radije čekaj završetak dana kada sunce popusti, ali svakako iskoristi dobrobiti ljeta u kojima ne možemo uživati u ostatku godine.

2. Čitaj knjige

Umjesto dosadne, naporne i opsežne ispitne literature, počni čitati neko laganije štivo, poput romana, priča i drugih knjiga. Tako ćeš iskoristiti svoje slobodno vrijeme, a nakon ljeta ćete biti bogatiji za nova saznanja i pročitane priče.

Ukoliko ne znaš što čitati, pročitaj naše nedavne prijedloge za ljetna štiva, a dostupni su OVDJE.

3. Posveti se hobijima

Često nemaš vremena za svoje hobije zbog drugih prioriteta poput učenja, učenja i učenja. Zato je vrijeme idealno vrijeme kada imaš „višak“ slobodnog vremena za povratak starim ili posvećivanje novim hobijima.

Možda ti se toliko svide da i tijekom akademske godine uspiješ organizirati svoje slobodno vrijeme pa i tada nađeš prostor za nastaviti se baviti nekim određenim hobijem.

4. Pomaži roditeljima

Većina studenata tijekom ljetnih praznika odlazi svojim rodnim mjestima, osim onih koji ostaju na ljetnom smještaju jer rade. Zato vi koji ste otišli doma, pomognite roditeljima!

Sigurno će im to puno značiti, jer ljeti imaju najviše posla, pogotovo oni koji se bave poljoprivrednom, a time ćete nadoknaditi sve vrijeme unazad nekoliko mjeseci dok niste bili kod kuće.

5. Nađi posao

Ukoliko želite dodatno zaraditi, svakako nađite posao. Ljetna sezona ekvivalent je dobrim poslovima i satnicama zbog manjka radne snage!

Svaki drugi poslodavac traži studente preko ljeta, pogotovo na pozicijama na kojima se mijenjaju oni stalni, a koji su u tom periodu na godišnjem odmoru. Istovremeno možeš uživati u ljetu bez akademskih obaveza, a ujedno i zaraditi dobro iskorištenim slobodnim vremenom.

6. Pogledaj sve filmove koji su „na čekanju“

Akademske obaveze tijekom godine često ne dopuštaju gledanje serija i filmova. Zato pogledaj sve ono što ti je na čekanju, sve one pristigle nove sezone koje niste pogledali na vrijeme zbog ispita, seminara i usmenih ispitivanja!

7. Druži se s prijateljima

Druženje s prijateljima ne mora podrazumijevati samo ono poput odlaska na kavu ili u izlazak. Okupi ekipu, otiđite na piknik ili se nađite zajedno pa igrajte društvene igre.

Osim toga, zajedno možete istražiti prirodu, otići u šetnju ili na planine, a ako imate i dovoljno novaca – na more! Iskoristite svoje slobodno vrijeme na pravi način, kave možete ispijati i tijekom akademske godine!

8. Volontiraj

Za one koji ne žele raditi, ali ipak žele dati neki doprinos, idealno je volontiranje. Mnoge udruge traže volontere koji bi im poklonili svoje slobodno vrijeme, a ne postoji volonter koji nije bio sretan zbog stečenog iskustva na takvom obliku radne pozicije.

Osim toga, volontiranje nije obavezno, kao niti vezano ugovorom, tako da ne mora biti tijekom cijelog ljeta.

 

Još vijesti