M. P. u Nakon predavanja

Sportski vikend u Poreču: Borba za titulu nacionalnih prvaka u 12 sportova

Predstavljat će boje svojih veleučilišta i sveučilišta.

7. lipnja 2023 11:56
Snage će odmjeriti u čak 12 sportova

Snage će odmjeriti u čak 12 sportova Foto: Canva

Ovoga vikenda, od 8. do 11. lipnja, u Poreču će se održati popularni UniSport Finals, a sudjelovat će ukupno 1300 sudionika.

Ovaj istarski grad poznat je među sportašima, a to dokazuje i činjenica da se sportaši visokih učilišta vraćaju već nekoliko puta. Studenti sportaši će predstavljati boje svojih sveučilišta i veleučilišta, a snage će odmjeriti u čak 12 sportova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UniSport Zagreb (@unisportzg)


Program započinje svečanom ceremonijom otvorenja i defileom sportaša, a kroz dva natjecateljska dana nastupat će predstavnici 17 hrvatskih visokih učilišta. Petak je rezerviran za polufinalne borbe, a u subotu ih očekuju finalni susreti te podjela odličja i titula nacionalnih prvaka.

Studenti će pokazati svoje vještine u rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3 x 3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu. Uz natjecanje, studenti će imati priliku biti dio prve konferencije „4 Healthy Academic Society“, što je značajan iskorak prema stvaranju zdravijeg i aktivnijeg akademskog okruženja, stoji na gol.dnevnik.hr.

Još vijesti