V.F. u Nakon predavanja

Predivna akcija: Dubrovačke umjetnice donirale svoja umjetnička djela za stipendiranje studenata i učenika

Novac od aukcije će se iskoristiti za stipendije.

8. veljače 2024 14:41
Umjetnička slika

Umjetnička slika Foto: Canva

Udruga „Tate su tate“ poziva sve na drugu humanitarnu aukciju za stipendiranje učenika i studenata u teškom socio-ekonomskom statusu koja će se održati u petak, 9. veljače 2024. s početkom u 18 sati u Studentskom domu Dubrovnik.

Prošle godine su svoja umjetnička djela donirali dubrovački umjetnici, a ove godine su to učinile poznate dubrovačke i za Dubrovnik vezane umjetnice: Lena Kramarić, Nikolina Šimunović, Katarina Ivanišin, Ivana Selmani, Jasmina Runje, Antonija Rusković Radonić, Aida Hebib Raguž, Iris Lobaš Kukavičić, Iva Laterzi Obuljen, Dubravka Tullio, Romana Milutin Fabris, IvonaŠimunović i Katarina Alamat Kusijanović, piše Dubrovnik.net.

Pomoć studentima i učenicima u teškim situacijama

Djela su izvedena u različitim likovnim tehnikama, a licitaciju će voditi novinarka i voditeljica Suzi Sokol.

Inače, humanitarna udruga „Tata je Tata“ je za jedan od svojih prioritetnih postavljenih ciljeva imala stvaranje fonda za stipendiranje djece koja su ostala bez roditelja, ili su se našli u teškoj životnoj situaciji. To im je i uspjelo isključivo zbog pomoći umjetnika, zaljubljenika u umjetnost i svih donatora velikih srca. Ne sumnjaju da će se ova priča uspješno nastaviti i ove godine i da će je već iduće ponosno zvati tradicionalnom humanitarnom aukcijom.

Još vijesti