M. P. u Nakon predavanja

Drugo izdanje sveučilišne regate – besplatno upoznavanje s jedrenjem

Stjecanje vještine kroz timski rad.

9. svibnja 2023 16:52
Pridruži se jedriličarskoj regati

Pridruži se jedriličarskoj regati Foto: Szelei Robert/Pexels

Sveučilište u Rijeci organizira drugo izdanje sveučilišne jedriličarske regate poznatije kao „Studentska Fiumanka“. Regata je zamišljena kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, a održat će se od 5. do 7. lipnja.

Sudjelovanje je dostupno svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci, a organizatori će svim posadama osigurati iskusnog kormilara. Sudionici ne moraju imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju, a ovakvim načinom organizacije omogućeno je upoznavanje s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad.

Regata će se odvijati kroz tri dana kao kup natjecanje, a o pobjedniku će se odlučivati u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na četiri monotip jedrilice, broj članova posade je minimalno 4, a maksimalno 8 osoba. Nagrade će dobiti prva tri tima, a najboljem će biti dodijeljen prijelazni pokal regate.

Na službenim stranicama Sveučilišta u Rijeci možete vidjeti cjelokupan program natjecanja. Regata je u potpunosti besplatna za sve sudionike, a prijaviti se možete putem linka, stoji na uniri.hr.

 

Još vijesti