M. P. u Nakon predavanja

U Rijeci se održava „Urbani separe“: Očekuje vas bogat program i besplatne aktivnosti

To je najveći i prvi park u tome gradu.

7. srpnja 2023 13:39
Park Mlaka

Park Mlaka Foto: Urbani separe/Facebook

U subotu, 8. srpnja, održava se kvartovski festival „Urbani separe“ u Rijeci, točnije u parku Mlaka. To je najveći i prvi park u tom Gradu, a posjeduje Urbane vrtove i Industrijsku ulicu.

Cijeli taj kvart izgleda kao da je jedan veliki podsjetnik na malu, ali moćnu Rijeku devetnaestog i dvadesetog stoljeća. Posjetitelje očekuje bogat program i više od 40 aktivnosti – radionica za velike i male, vođene šetnje, predavanja, sajmovi, sportske i javno-zdravstvene aktivnosti, kuhanje, koncerti, filmovi, izložbe i ljetna osvježenja.

Program je u cijelosti besplatan, a odvijat će se kroz subotnje poslijepodne i večer, od 16 do 22 sata. Prijave za većinu aktivnosti nisu potrebne, osim ako to nije izričito naznačeno. Program će se održati u središtu parka Mlaka, uz jezero i fontanu „Mustačon“.

Karta parka s detaljnim programom i lokacijama bit će dostupna na info-štandu i kod volontera koji će šetati parkom. Organizatori savjetuju da na piknik donesete vlastite deke i ležaljke, hranu, igre i rekvizite. Sve aktivnosti će pratiti glazba „Radio Rože“, a istovremeno će se odvijati i zajedničko kuhanje jela na otvorenom.

Cijeli program možete vidjeti na portalu Studentskog centra Rijeka.

Još vijesti