Moj Faks u Nakon predavanja

Uskoro svoja vrata otvara izložba „Feropolis“ – sve o razvoju i gradnji FER-a

Bit će dostupna i u virtualnom obliku.

15. studenog 2023 12:08
Izložba „Feropolis“

Izložba „Feropolis“ Foto: PR FER/PR

 U utorak 21. studenoga u 13 sati, će se održati otvorenje izložbe „Feropolis“ na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u FER-ovoj Aleji laptopa.

Izložbu, kojom se želi skrenuti pozornost na trajnu modernizaciju koju FER njeguje od samog osnutka sve do danas, pripremila je Središnja knjižnica FER-a, a svečano će je otvoriti dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas. Izložbom će se predstaviti razvoj i gradnja kompleksa FER-a stavljena u kontekst tehnološkog i gospodarskog razvoja društva.

Kroz arhitektonski prikaz idejnih rješenja i njihovu vizualizaciju, bit će izložena povijest Fakulteta tijekom gradnje, ali i vizije prostornog širenja izvan sadašnjeg stanja.

Program izložbe prati tri ciklusa prostornog razvoja, počevši od 1956. do danas. U kompleksu koji čine četiri zgrade i sportska dvorana, popularna Martinovka, održava se nastava, provode istraživanja koja pobjeđuju na svjetskim natjecanjima, rade profesori koji su u samom svjetskom vrhu, ali se i druži i uči dugo u noć. Razvojem tehnologije i smjenom generacija na klupama, u dvoranama papir i olovku zamijenio je laptop, a prostori FER-a prošireni su različitim laboratorijima.

Već desetljećima FER je najveća i najutjecajnija hrvatska znanstvena i obrazovna institucija u području elektrotehnike, računarstva te informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Stekavši znanja na zavidnoj razini u Unskoj 3, FER-ovi inženjeri traženi su i na tržištu rada i u raznim istraživačkim centrima.

Stoga, FER je važan element izgradnje bolje Hrvatske, ali i neizostavan dio vizure Zagreba. Izložba će biti dostupna i u virtualnom obliku, na platformi Virtualne izložbe Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

 

Još vijesti