Moj Faks u Nakon predavanja

FER se priključuje kulturnoj manifestaciji Noć muzeja: Spajaju umjetnost i tehnologiju

Dotiču se važnih i globalnih tema poput održivog razvoja.

25. Siječnja 2024 12:58
Odlična prilika!

Odlična prilika! Foto: Canva

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) nastavlja višegodišnju tradiciju priključivanja kulturnoj manifestaciji Noć muzeja radi jačanja kulturne djelatnosti Fakulteta.

Hrvatsko muzejsko društvo, organizator manifestacije, sa službenom temom 19. Noći muzeja „Muzeji i nova publika“ naglasak stavlja na nove generacije posjetitelja te na njihove potrebe za inovativnim, kreativnim, interaktivnim sadržajem koji će ih potaknuti da i sami sudjeluju. Usto, dotiče se i važnih globalnih tema poput održivog razvoja.

vezano Muzej gljiva i Muzej čokolade u Zagrebu Vijesti Noć muzeja 2024. godine u Zagrebu: Evo popisa svih muzeja koji će biti besplatni ove godine

Obilježavanjem ove kulturne manifestacije 26. siječnja 2024. od 18 do 22 sati FER, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Školom za primijenjenu umjetnost i dizajn, ukazuje na širu globalnu važnost recikliranja te prenamjene starog i neiskoristivog elektroničkog materijala kojem se kreativnim praksama daruje novi život.

Tijekom interaktivne radionice posjetitelji će, uz dobru glazbu Disco sekcije KSET-a, postati umjetnici te se moći uključiti u izradu umjetničkih djela i eksponata od starih čipova, žica, ploči i ostalog sitnog elektroničkog otpada.

vezano ZET karta Vijesti Povodom „Noći muzeja“ ZET časti besplatnim prijevozom: Uvodi se turistički tramvaj i dva autobusa

Rezultati radionice bit će izloženi kao postav u staklenim vitrinama u auli Fakulteta. Posjetitelji će također imati priliku čuti predavanje vizualnog umjetnika Tina Dožića pod naslovom „Umjetnost i elektronika“, u kojem će autor na temelju vlastite prakse predstaviti primjere radova koji spajaju elektrotehniku, mehaniku i recikliranje s umjetničkim medijima poput instalacije, izvedbe i sound arta.

 

Još vijesti