P.S. u Vijesti

Povodom „Noći muzeja“ ZET časti besplatnim prijevozom: Uvodi se turistički tramvaj i dva autobusa

Zagrebački elektronički tramvaj ponovno nudi besplatan prijevoz povodom ove manifestacije.

24. Siječnja 2024 15:55
ZET karta

ZET karta Foto: P.S./MojFaks

U petak, 26. siječnja, tradicionalno se održava „Noć muzeja“ u brojnim gradovima i muzejima diljem Hrvatske. Samim time, očekuje se velika posjećenost i muzeja u glavnom gradu, Zagrebu. Pisali smo o ovogodišnjem programu povodom „Noći muzeja“, odnosno o tome koji muzeji će sudjelovati i gdje možete besplatno razgledati ono što vas zanima, a članak možete pronaći OVDJE.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noć muzeja 2023 (@nocmuzeja.hr)

No, osim iznimno bogatog programa, još jedne lijepe vijesti su da povodom ovog događaja Zagrebački elektronički tramvaj nudi besplatan prijevoz izvanrednih linija.

Uvodi se poseban turistički tramvaj

Kako ZET navodi na svojim službenim web stranicama, uvest će se posebna linija u obliku turističkog tramvaja, koji će od 18 sati do 1 sat iza ponoći voziti sve posjetitelje na, takozvanoj, muzejskoj liniji koja obuhvaća relaciju: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska i ponovno Trg Republike Hrvatske.

Autobusna linija do Gornjeg Grada

Osim tramvajskih, uvest će se i izvanredne autobusne linije u istom vremenskom periodu, upravo zbog manifestacije „Noć muzeja“. Tako će ta linija voziti na relaciji od Mimare pa sve do Gornjeg Grada s idućim stajalištima: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska pa ponovno do Muzeja Mimare.

vezano Stara četvorka u društvu novijeg tramvaja Laganini Postoji jedna lijepa četvorka usred hladne zimske večeri – i to dokazuje da je bolja od svih novih ili rabljenih tramvaja

Druga izvanredna autobusna linija koju ZET uvodi vozit će na relaciji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti, a kretat će svakog punog sata počevši od 18 s Trga Mažuranića i 18 i 30 od Muzeja suvremene umjetnosti. Još jedna novost je ta da će uspinjača raditi sve do 2 ujutro, kako bi posjetitelji mogli na brži način doći do otvorenih muzeja na Gornjem Gradu.

Druge linije se normalno naplaćuju

Ono što je bitno da će uspinjača kao i navedene izvanredne tramvajske te autobusne linije biti besplatne, dok će se karte drugih linija ZET-a normalno naplaćivati.

vezano Muzej gljiva i Muzej čokolade u Zagrebu Vijesti Noć muzeja 2024. godine u Zagrebu: Evo popisa svih muzeja koji će biti besplatni ove godine

Još vijesti