V.F. u Vijesti

Djevojku bus vukao po cesti nakon što joj je noga zapela u vratima: Vozač uopće nije stao

Na hitnoj su joj rekli da joj nije ništa.

1. rujna 2023 11:01
ZET autobus

ZET autobus Foto: BalkansCat/Shutterstock

Sedamnaestogodišnja djevojka doživjela je pravu noćnu moru prošloga petka kada joj je noga zapela u vratima zetovog autobusa, a bus je nastavio voziti te vukao jadnu tinejdžericu po podu nekih 40 metara.

Nesreća se dogodila prošlog petka oko 22:15 na zetovoj stanici Terminal. Djevojka je istrčala iz taksija i pokušala uloviti autobus, ali joj je noga zapela u stražnjim vratima.

„Vukao me 40 metara. Poskakivala sam i vrištala da stane, ali on je i dalje vozio“, ispričala je djevojka za Dnevnik.hr te je dodala kako ni vozač ni putnici nisu vidjeli što se dogodilo.

Autobus se uopće nije zaustavio, a djevojka je sama nekako uspjela izvući nogu nakon čega je pala na cestu. U pomoć joj je pritekla žena koja je čula vrištanje s balkona.

Na Hitnoj joj samo pošpricali rane antiseptikom

„Čula je moje vrištanje i spustila se na parkiralište zgrade. Vidjela me u ranama. Pozvala me kod sebe doma i očistila rane antiseptikom. Njezin muž je zvao moju mamu“, rekla je djevojka.

Njezina majka ju je odvela na Hitnu u Zaprešiću, ali ondje su se obje šokirale.

„Samo su pošpricali rane antiseptikom i stavili zavoje. Rekli su mami da može mirno spavati. Mama ih je pitala za uputnicu za Klaićevu gdje smo onda otišle“, prepričava dalje djevojka.

Vozač nije ništa vidio ni čuo

„I dan nakon su mi u Klaićevoj čistili rane alkoholom. U bolnici sam bila od petka do ponedjeljka. Nalazi su dobri, tlak mi je bio povišen, ali to je vjerojatno zbog šoka“, ispričala je 17-godišnjakinja i dodala kako nije bilo prijeloma.

Rekla je i da je policija razgovarala s vozačem koji se tresao i rekao da ništa nije vidio ni čuo. Iz ZET-a su priopćili kako je za sada nisu utvrđene okolnosti zbog kojih bi mogli komentirati slučaj. 

 „Autobus je zahvatio lijevu nogu i vukao je po asfaltu. Zadobila je masivne oguljotine, napravili smo ospežnu dijagnostičku obradu i srećom nije bilo drugih težih ozljeda“, rekao je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Izvor: Dnevnik.hr

 

Još vijesti