Moj Faks u Akademska četvrt

FER dodijelio Zlatne diplome i nagradio najbolje studente: „Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost“

Priznanja za bivše i sadašnje studente.

16. studenog 2023 11:03
Najuspješniji studenti

Najuspješniji studenti Foto: PR FER/PR

 U srijedu 15. studenoga, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene brojne nagrade i priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju.

Uvodnim govorom okupljenima se obratio dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas, istaknuvši kako Fakultet brižno njeguje odnose sa zajednicom diplomiranih inženjera, kao mjesto okupljanja, suradnje i pomoći.

„U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25 tisuća inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru“, podijelio je dekan Bilas.

U znak zahvalnosti za doprinos struci, zajednici i promociji Fakulteta i vrijednosti koje predstavlja u hrvatskoj poslovnoj zajednici i društvu, FER preko trideset godina svojim diplomiranim inženjerima dodjeljuje spomen diplome povodom 50. godišnjice diplomiranja. Ove godine, Zlatne diplome dodijeljene su inženjerima koji su diplomirali akademske godine 1972./1973.

„Fakultet postoji zbog studenata jer oni su naša budućnost. U učionicama, laboratorijima i hodnicima imamo preko 3500 budućnosti“, poručio je dekan, naglasivši kako Fakultet dobrom organizacijom i savjetničkom službom pomaže studentima, ali i nagrađuje one najuspješnije.

Za kraj, dekan je studentima čestitao na predanom radu i postignućima u učenju i istraživanjima te istaknuo: „Vaša znanja jamstvo su kvalitetnog profesionalnog razvoja i budućnosti hrvatskog društva i industrije. Ponos ste vašeg Fakulteta i vaših obitelji!“

Još vijesti