P.S. u Vijesti

Hanfa ponovno otvorila natječaj za studentske znanstvene i stručne radove: Prvoplasirani dobivaju 2000 eura

Novi natječaj Hanfe vrijedi za radove u 2024. godini.

17. Siječnja 2024 13:50
Izrada znanstvenog rada

Izrada znanstvenog rada Foto: Canva

Nakon što su tek dodijeljene godišnje nagrade Hanfe, za 2023., studentima za najbolje znanstvene i stručne radove, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga već je objavila novi natječaj.

Tako je za 2024. godinu već otvoren isti natječaj, za najbolje znanstvene i stručne radove, a na njihovim službenim web stranicama objavljen i službeni poziv, kao i uvjeti za prijavu.

Na natječaj se mogu prijaviti studentima ili apsolventima prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, integriranih prijediplomskih i diplomskih sveučilišnih studija i prijediplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomski stručnih studija.

Kako navode, stručni radovi se moraju predavati u formi znanstvenog članka, „i to u obliku izvornog znanstvenog članka, preglednog rada ili stručnog članka“.

No, radovi ne smiju biti obrađeni za bilo koju temu, već je Hanfa objavila popis konkretnih primjera tema koje vrijeme za ovogodišnji natječaj, a evo i o kojima je riječ:

1. Kako se demografski i makroekonomski utjecaji odražavaju na mirovinske sustave: analiza izazova i perspektiva

2. Kritički osvrt na nadzor financijskog sustava: uloga i perspektiva zaštite potrošača u financijskom sustavu

3. Transformacija upravljanja financijama: utjecaj umjetne inteligencije na investicijske odluke i strategije

4. Od zombija do rastućeg tržišta: kako dugoročno privući investitore i oživjeti hrvatsko tržište kapitala?

5. Digitalne valute i tradicionalni financijski sustav: ljubavna priča ili trilerski razlaz?

Studenti svoje radove trebaju dostaviti do 16 sati dana 31. kolovoza ove godine. Prijave se podnose putem poveznice na službenim web stranicama Hanfe čije će Povjerenstvo razmotriti, pregledati i evaluirati pristigle radove koji odgovaraju uvjetima natječaja.

Tada će Povjerenstvo predložiti izabrane, a Upravo vijeće Hanfe će donijeti odluku o najboljim radovima. Prvoplasirani dobivaju nagradu od 2.000 eura, drugoplasirani 1.300 eura i trećeplasirani će biti nagrađeni s iznosom od 650 eura. Ostale uvjete, ali i informacije o prijavi možete pogledati OVDJE.

Još vijesti