V.F. u Akademska četvrt

Studentima svečano uručene nagrade za najbolje znanstvene i stručne radove na području ekonomije

Studenti su osvojili i novčane nagrade.

16. Siječnja 2024 13:53
Najboljim studentima su uručene nagrade

Najboljim studentima su uručene nagrade Foto: Canva

U Zagrebu je održano tradicionalno svečano uručenje Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023. godinu, a najboljim je radom proglašen rad Peje Bosnića, studenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku koji je osvojio 2.000 eura. Njegov znanstveni rad na temu „Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja“ pod mentorstvom dr. sc. Dražena Novakovića zauzeo je prvo mjesto.

Drugo mjesto je osvojio student Pravnog fakulteta u Zagrebu Luka Orešković s radom na temu „Decentralized finance: a threat or a catalyst for the development of financial services?“, a osvojio je 1.300 eura.

Treće mjesto pripalo je radu „The dual-edged sword of digitization: An overview of cybersecurity challenges and opportunities“ kojeg su napisali studenti Luka Medvidović i Ivan David Dogan s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa te su osvojili 650 eura.

Broj pristiglih radova se udvostručio

Studentima je u ime Hanfe čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman.

„Ovom već tradicionalnom nagradom svim studentima želimo poručiti da se u Hanfi studentske ideje i znanje posebno cijene. Usprkos svim izazovima, ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše se isplati. Odaziv studenata ove je godine dodatno pokazao da znanje o financijama više ne može biti dio uskog kruga ekonomske znanstvene zajednice te da je potrebna sinergija različitih područja, ali i generacija, u kreiranju novih, održivih i inovativnih rješenja“, rekao je Žigman i napomenuo da je ove godine stiglo dvostruko više studentskih radova.

Studentima je čestitala i načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Loredana Maravić kao i predstavnici fakulteta na kojima nagrađeni studenti studiraju, i to: prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr.sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Bojan Trkulja, prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Goran Oblaković, prodekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Osim toga, Hanfa je objavila i novi poziv na natječaj za Godišnju nagradu Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2024. godinu.

Još vijesti