V.F. u Postani student

Tko želi vječno studirati online? Sada je to moguće jer su na ovom Sveučilištu osnovana dva nova studija

Proširuju i kampus!

22. prosinca 2022 13:57
Kompjuterski dijelovi

Kompjuterski dijelovi Foto: Krystianwin via Pixabay

 Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli se uskoro uvode dva nova kolegija, a radi se o online studiju informatike i ekonomije. Povodom toga održana je i press konferencija na kojoj se pričalo i o prenamjeni mornaričke bolnice u svrhu širenja kampusa.

Sveučilište je tako 29. studenog potpisalo Ugovor o izvođenju radova na prenamjeni Mornaričke bolnice u sveučilišni kampus u sklopu projekata „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta – Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta“ i „Prenamjena zgrade bivšeg vojnog objekta - Mornaričke bolnice za potrebe istarskog Sveučilišta – druga faza“.

Preuređenjem Mornaričke bolnice za potrebe sveučilišnog kampusa osigurat će se dostatni prostorni kapaciteti i time trajno riješiti oskudni prostorni uvjeti nastavnog, istraživačkog i stručnog djelovanja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Osim toga, uvode se i dva nova kolegija. Radi se o studiju informatike i studiju ekonomije, a oba će se održavati online.

Online studij informatike je jedan od najmodernijih developerskih programa studiranja na kojem studenti uče programirati u različitim programskim jezicima budućnosti. Studenti će se moći upoznati s web/mobile developmentom i data science te će upoznati i moderne tehnologije poput AI, blockchaina, IoT i robotike. Osim toga, studenti će imati prilike i za stručnu praksu te za sudjelovanje u zanimljivim znanstvenim i stručnim projektima.

Preddiplomski i diplomski sveučilišni studij informatike se izvodi online, odnosno na daljinu. Preddiplomski studij traje tri godine, a pri završetku studenti stječu 180 ECTS bodova. Pri završetku diplomskog studija informatike stječe se 120 ECTS bodova.

Nove online studije, maturanti će moći upisati već iduće akademske godine.

vezano Grijanje Vijesti Ponovo online nastava, ali zbog hladnoće?! Na fakultetima nema grijanja, poslali studente kući

vezano Hodnik, Fakultet političkih znanosti Akademska četvrt Prvi online upisi na ovom zagrebačkom faksu: Evo što o tome misle tete iz referade

Još vijesti