P.S. u Vijesti

Ponovo online nastava, ali zbog hladnoće?! Na fakultetima nema grijanja, poslali studente kući

Po pitanju nestašice peleta za grijanje, oglasio se i bosanskohercegovački ministar obrazovanja.

5. prosinca 2022 10:36
Grijanje

Grijanje Foto: Yevhen Prozhyrko, Shutterstock/Shutterstock

Bosanskohercegovački studenti ponovo su, kao i prije više od godinu dana, primorani predavanja slušati online. No, sada to nije zbog mjera suzbijanja koronavirusa, već nečega potpuno drugačijeg.

Naime, na nekim fakultetima ne mogu studentima osigurati grijane predavaonice pa je Tehnički fakultet u Bihaću od početka prosinca organizirao nastavu na daljinu za sve, pišu Nezavisne novine.

„Mi smo zbog toga krenuli s online nastavom, s time što će se laboratorijska nastava izvoditi u prostorijama fakulteta koje ćemo zagrijavati grijalicama“, rekao je dekan Tehničkog fakulteta, Atif Hodžić.

Kako govori, studenti će nastavu slušati u online obliku sve do kraja prosinca, a do tada se nadaju da će uspjeti nabaviti pelete za grijanje jer je zbog nestašice peleta došlo do ove situacije.

Nestašica peleta

Nije u problemu samo Tehnički fakultet, nego i brojni drugi koji koriste pelete za grijanje. Fakulteti i ministarstvo su raspisali javne pozive za kupnju istih, ali se nitko od ponuđača nije javio i samim time su ostali bez sredstava za grijanje fakultetskih prostorija.

„Mi smo pokušali nabaviti 672 tone peleta kako bi se omogućilo nesmetano grijanje za obrazovne ustanove, ali se na javne pozive nitko nije javio“, rekao je ministar obrazovanja, Almin Hopovac.

izvor: www.nezavisne.com

Još vijesti