V.F. u Akademska četvrt

Zagrebačko Sveučilište sudjeluje na Noći muzeja: Organizirat će i radionicu na temu studentskog života u Zagrebu

Saznaj sve o povijesti i baštini Sveučilišta u Zagrebu.

25. Siječnja 2024 13:08
Nova zgrada Sveučilišta u Zagrebu

Nova zgrada Sveučilišta u Zagrebu Foto: Sveučilište u Zagrebu/Facebook/Screenshot

Mnogi od nas nisu voljeli ići u muzeje u školi. Nastavnici bi nas odveli na izlet koji je trebao biti zabavan, a na kraju bi samo obilazili muzeje. Možda bi nam oni bili zanimljivi da smo mogli sami lamunjati po njima i gledati što nas zanima, ali pravila nalažu da stojimo na mjestu i slušamo što nam vodič priča.

Ipak muzeji mogu biti zabavni. Štoviše, ako si ikada išao na Noć muzeja, vjerojatno si odlučio da ćeš iduće godine opet ići. A još je i besplatno! Nema studenta koji ne voli besplatne stvari, to možemo i mi sami posvjedočiti.

Povodom ovogodišnje Noći muzeja će i Sveučilište u Zagrebu imati svoj program. Naime, zagrebačko Sveučilište u akademskoj godini 2023./2024. obilježava 355 godina akademske tradicije i 150 godina djelovanja modernog Sveučilišta, a povodom Noći muzeja 2024. kroz digitalne sadržaje i prigodni program uživo od 18:00 do 19:30 sati predstavit će svoju bogatu povijesnu, kulturnu i akademsku baštinu.

Organizirat će i radionicu na temu studentskog života

Devetnaesta manifestacija Noći muzeja će se održati u petak 26. siječnja, a tema je „Muzeji i nova publika“. U organizaciji raznih aktivnosti će sudjelovati brojni hrvatski muzeji te druge baštinske, znanstvene i obrazovne institucije.

Napominju da su prošle godine promijenili svoju lokaciju pa se sada nalaze na adresi Radoslava Cimermana 88.

„Za naše studente koji su središte sveučilišnog života organiziramo prigodni program uživo u kojem će izravno moći upoznati sveučilišni život i tradiciju te saznati kako mogu aktivno doprinijeti sveučilišnoj priči“, poručuju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Posjetitelji će tako moći poslušati panel izlaganja Kulturna i znanstvena baština Sveučilišta u Zagrebu uživo i online, sudjelovati na radionici Studentski život u Zagrebu, razgledati izložbu Matija Mesić, prvi rektor Sveučilišta u Zagrebu, posjetiti Info pult – O povijesti i baštini zagrebačkog Sveučilišta te sudjelovati u interaktivnom kvizu o Sveučilištu u Zagrebu.

Još vijesti