P.S. u Postani student

Želiš studirati u Kini, Japanu ili Australiji? Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za međunarodne razmjene

Osim mogućnost Erasmus razmjena u Europi, moguće je studirati i na drugim svjetskim kontinentima.

30. Siječnja 2024 12:03
Sveučilište Hanyang u Južnoj Koreji

Sveučilište Hanyang u Južnoj Koreji Foto: hanyanginternational/Instagram

Sa Sveučilišta u Zagrebu raspisan je natječaj za studentske stipendije i razmjene, ali na međunarodnoj razini, van Europe. Naime, natječaji se odnose na iduću akademsku godinu, 2024./2025., u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene, kako navode na svojim službenim web stranicama.

Pravo na natječaj za ostvarivanje prava na stipendiju, kao i međunarodnu studentsku razmjenu, imaju svi redovni studenti Sveučilišta u Zagrebu. S obzirom na to da se natječaj odnosi na cijelu akademsku godinu 2024./2025., studenti se mogu prijaviti i za zimske, kao i za ljetne semestre koje će provesti u državama na drugom kraju svijeta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by National University of SG (@nus_singapore)

No, neka svjetska sveučilišta nude mogućnost razmjene u samo ljetnom ili zimskom semestru, dok neka imaju mogućnost prijave i na oba. Tako australsko sveučilište Macquarie, koje se nalazi na jugoistoku ove države i kontinenta, nudi mogućnost razmjene tijekom oba semestra. Razmjena u Japanu ima više, odnosno na više različitih sveučilišta.

Privatno sveučilište u Japanu

Tako privatno Sveučilište Chuo, koje se nalazi na istoku japanskog otočja u blizini Yokohame, također natječaj za razmjene raspisuje za oba semestra. Od ostalih japanskih sveučilišta, mogućnost razmjene imate i na Sveučilištu Kanagawa, ali samo u zimskom semestru.

vezano Josipa Knežević na Erasmusu u Italiji - 6 Karijera Iskustvo studiranja u raju za ljubitelje pizze: „Predavanja nisu prilagodili na engleski jezik tako da je sve bilo na talijanskom“

Mogućnost razmjene isključivo u zimskom semestru nudi još jedno sveučilište u Japanu, Sophia University, koje se nalazi blizu Kawasakija.

Što se tiče razmjene u Južnoj Koreji, tamo se mogućnost nudi na jednom sveučilištu, ali u oba semestra. Radu se o Hanyang Sveučilištu u Seoulu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hanyang University OIA 🦁 (@hanyanginternational)

Kina također nudi mogućnost razmjene na jednom svojem sveučilištu, a radi se o „City University od Hong Kong“ koje se nalazi, naravno, u Hong Kongu, jednom od najgušće naseljenih područja na svijetu.

Ili ipak Tajvan?

U Sjedinjenim Američkim Državama nudi se mogućnost razmjene na jednoj lokaciji, točnije, radi se o Sveučilištu Novog Meksika, gdje se prijaviti možete za oba semestra. Mogućnost razmjene tijekom oba semestra nudi i Nacionalno Sveučilište Singapur, kao i Nacionalno Cheng Kung Sveučilište na Tajvanu.

vezano Ljubljana je grad po mjeri čovjeka i studenta Akademska četvrt Dojmovi studentice na razmjeni u Ljubljani: „Studentski domovi su skuplji, a i teže ih je dobiti nego u Zagrebu“

Više informacija o natječaju, kao i o pravilima prijave za svako sveučilište ponaosob, možete pronaći OVDJE.

Još vijesti