V.F. u Akademska četvrt

Studijima se često zamjera raskorak s tržištem rada – zagrebačko sveučilište uvodi savjetničko tijelo kako bi se to promijenilo!

U tijelu je 12 predstavnika velikih tvrtki i institucija.

31. Siječnja 2024 11:16
Novo tijelo čine ugledni predstavnici

Novo tijelo čine ugledni predstavnici Foto: Canva

Zagrebačko sveučilište se pohvalilo osnivanjem novoga tijela koje će poboljšati studijske programe i nastavu, a članovi su predstavnici velikih i poznatih tvrtki.

Radi se o Gospodarskom savjetu kojemu će, između ostalog, biti u cilju unaprjeđivati studijske programe i nastavne procese te će utvrđivati potrebe gospodarstva za stručnjacima koji se školuju na Sveučilištu.

Na 4. redovitoj sjednici Senata prihvaćen je prijedlog po kojemu u novo sveučilišno tijelo ulazi 12 predstavnika gospodarsko-financijskog sektora te znanstvenog instituta. U ovome novome tijelu Sveučilišta u Zagrebu, Gospodarskom savjetu, sudjeluju predstavnici sljedećih tvrtki i institucija: Adris grupa d.d., AKD – Agencija za komercijalnu djelatnost, Ersicsson Nikola Tesla d.d., HEP – Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatska banka za obnovu i razvitak – HBOR, Hrvatska udruga poslodavaca – HUP, Infobip d.o.o., Institut Ruđer Bošković – IRB, Končar – Elektroindustrija d.d., Orbico d.o.o., Pliva Hrvatska d.o.o. i Podravka d.d.

Članovima tijela će mandat trajati četiri godine. Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić izrazio je uvjerenje kako će ovo partnerstvo s gospodarskim sektorom doprinijeti ostvarenju važnih strateških ciljeva Republike Hrvatske.

Još vijesti